Sutra u Čapljini prvi međunarodni turnir u odbojci na pijesku u Hercegovini

Turnir će se igrati na novoizgrađenom odbojkaškom igralištu u Dretelju. Iako je ovo prvi turnir ovakve vrste u Hercegovini već ima međunarodni status; naime, na turniru su se prijavili igrači iz Republike Hrvatske, Ivan Raič i Pero Križanović.

Kako ističe dopredsjednik odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Ernest Brajković , na turnir se prijavilo 12 ekipa iz cijele Hercegovine, kao i iz Republike Hrvatske, a postoje i najava dolaska i ekipa iz Crne gore.

'' Turnir će zasigurno biti jako kvalitetan. Igra se po pravilima beach volley-a, što je prvi put na prostoru Hercegovine. Svi dosadašnji turniri imali su lokalni karakter, mijenjali pravila, igrali sa po tri igrača.. No mi smo podignuli organizaciju, kao i samo natjecanje, za jedan stupanj više, tako da imamo prvi međunarodni turnir u odbojci na pijesku i Hercegovini '' - zaključuje Brajković te dodaje da će se od iduće sezone i jedan dio prvenstva Bosne i Hercegovine igrati upravo ovdje, u Dretelju, jer ovaj teren zadovoljava sve uvijete za državna natjecanja.

Izvlaćenje parova bit će upriličeno u nedjelju u 10 sati, na igralištu u Dretelju, gdje će odmah nakon izvlačenja prve ekipe izaći na teren.

Glavni pokrovitelj turnira je načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić, a pokroviteljstvu se pridružuju i Mjesna zajednica Dretelj i Sin-cro-er d.o.o.

Medijski pokrovitelji turnira su Čapljinski portal, HERC Vjesnik i Večernji list.

Zdravko Jakiša | H. V. | ČA::portal