Suradnja vaterpolista neumskog Jadrana i APK Zrinjski za što bolji uspjeh u II hrvatskoj ligi

Kao i prijašnjih godina, zbog nepostojanja vaterpolske lige u BiH, Neumljani će se natjecati u 2. hrvatskoj vaterpolskoj ligi koja se odvija samo u ljetnim mjesecima.

Treninzi će se do 1. srpnja odvijati u zatvorenom bazenu hotela Zenit, a nakon toga neumski vaterpolisti prelaze na svoje otvoreno morsko plivalište. Za ovu sezonu dogovorena je suradnja sa Akdemskim plivačkim klubom Zrinjski iz Mostara gdje će stručni kadar za vođenje treninga plivanja voditi i treninge u Neumu.

Mladi stručnjaci iz plivačkog kluba Zrinjski će raditi s neumskom najmanjom djecom te ispravljati i usavršavati njihovu plivačku tehniku.

Za najstarije vaterpoliste plan priprema za novu sezonu napravio je Emil Nikolić, donedavni trener zagrebačke Mladosti i jedan od najtrofejnijih hrvatskih trenera. Nikolić je bivši igrač Jadran Neuma, a zadnjih godina aktivno sudjeluje savjetima u radu kluba.

''Evo nakon dosta duge zimske stanke napokon krećemo s radom. Nažalost, zbog nedostatka infrastrukture u zimskim mjesecima nismo bili u mogućnosti raditi, ali se nadamo da će igrači to uspjeti nadoknaditi napornim radom na treninzima do početka sezone u srpnju.'' - izjavio je zaVečernji list glavni tajnik Jadrana Branimir Butigan te dodao:

"Mlađe kategorije će raditi pod nadzorom trenera iz plivačkog kluba Zrinjski, koji su nam maksimalno izišli u susret i izrazili želju da pomognu u plivačkom razvoju djece, dok će seniori raditi po profesionalnom programu Emila Nikolića, koji je uz Alena Boškovića, poznatog bivšeg hrvatskog reprezentativca, od velike koristi našem klubu svojim savjetima. Treninzi će se odvijati od ponedjeljka do četvrtka u tri termina od 18 do 21 sat. Svi zainteresirani za vaterpolo mogu se prijaviti u terminima treninga.

Velimir Begić | Večernji list