FOTO  Studenti Sudentskog centra Mostar na Svjetskim Sveučilišnim igrama u Antwerpenu osvojili zlato i srebro

studentske igre
Osim što su mostarski sportaši izdominirali Igrama i oduševili sve sudionike, priča je značajna i po činjenici kako je ovo prvi puta da sudjeluju sportaši iz Bosne i Hercegovine.

Svjetske Sveučilišne u Antwerpenu održale su se po 19-ti put gdje je sudjelovalo 28 Sveučilišta i to zemlje: Belgija, Italija, Engleska, Albanija, Njemačka, Rusija, Španjolska, Švicarska, Iran, Češka, Škotska,Finska, Nizozemska i Bosna i Hercegovina.

Cilj Igara je ponuditi studentima platformu na kojoj se sport smatra vrijednim instrumentom za razvoj međunarodne interakcije i iskustva s naglaskom na fair play i stvaranje prijateljstva među studentima. Sudjelovanje na Igrama besplatno je za sve studente a podršku Studentskom centru za odlazak na Igre pružio je Državni ured za Hrvate izvan RH i Ured Predsjednika Vlade HNŽ-a.

"Sudjelovanje na ovom natjecanju za nas ima višestruki značaj, osim što su se studentice okitile zlatom, a dečki srebrom, stvorili smo kontakte sa mnogim Sveučilištima iz svijeta, naši studenti upoznali su mlade sportaše i razmijenili kontakte a Bosna i Hercegovina, mostarsko Sveučilište i Studentski centar Mostar prepoznati su kao iznimno vrijedan partner. Sudjelovanje na ovim Igrama i sve što smo našim studentima pružili, sigurna sam kako je obogatilo njihova znanja i dodatno motiviralo da ustraju u svojim ciljevima i rade na izgradnji njih samih kako u sportskom tako i životnom ciklusu "kazala je Anita Glibić, glasnogovornica Studentskog centra Mostar.

Svjetske Sveučilišne igre pružile su natjecanja u košarci, odbojci i futsalu za žene i muškarce a ukupno je sudjelovalo preko 500 sportaša. Studentski centar Mostar sudjelovao je sa svoja dva premijerligaška kluba, ženskim odbojkaškim klubom Mostar i muškim košarkaškim klubom Student gdje su djevojke zauzele prvo mjesto pobijedivši domaću ekipu KdG Sveučilišta iz Belgije. Studenti su u finalu poraženi od reprezentacije Sveučilišta u Kataloniji.