Srpski tenisači plasirali se u četvrtfinale Davis Cupa

Davis cup

Hrvatski par Franko Škugor i Marin Draganja poražen je od Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića u tri seta s 6-3, 6-4, 6-1 nakon sat i 49 minuta igre, pa će hrvatska Davis Cup reprezentacija morati u kvalifikacije za ostanak u Svjetskoj skupini.

Debitant Škugor i Draganja nisu mogli ugroziti jednog od najboljih i najiskusnijih svjetskih igrača parova Zimonjića i prvoga tenisača svijeta Đokovića, kojeg je srpski izbornik postavio umjesto Viktora Troickog, koji je u petak poslije velike borbe pobijedio Bornu Ćorića u pet setova. Draganja i Škugor su se borili, ali nisu uspijevali nijednom ozbiljnije zaprijetiti servisu protivnika, pa su dvoboj okončali bez ijedne »break« lopte.

U prvom setu Srbi su napravili »break« za vodstvo od 5-3, u drugom su naši izgubili servis već kod 1-1, dok su u trećem setu Zimonjić i Đoković triput oduzimali servis hrvatskom paru i s lakoćom došli do pobjedničkog boda.

U petak je Đoković pobijedio Matu Delića s 6-3, 6-2, 6-4, dok je Troicki bio bolji od Ćorića s 4-6, 1-6, 6-3, 6-1, 6-2. Hrvatska je u Kraljevo došla bez najboljeg igrača Marina Ćilića, ali i Ive Karlovića i Ivana Dodiga.

U nedjelju su u Kraljevu na rasporedu dva preostala pojedinačna dvoboja.

Hina