FOTO  Spartanci iz Herceg Bosne

Herceg Bosna, spartanci, natjecanje, Amerika
Spartanske utrke (Spartan Race) su utrke po uzoru na vojne vježbe, sa preprekama, bodljikavom žicom, preskakanjem preko užarenih ugljena, penjanje po kosim zidovima i još mnogo toga. Od tri moguće duljine, 5+km, 13+km, 19+km, ekipa se odlucila na stazu od 13+km jer ipak treba opravdat gene kamene i dokazati da su Hrvati bolji sportaši i od samih Spartanaca.

Utrka je održana u skijalištu u New Jerseyu, sa puno lijepih padina koje su dušu dali za trčanje kroz dim, blato i šume. Istina, naša Vran Planina je puno ljepša i bila bi idealna za ovakvu utrku.

Našu utrku smo odlučili posvetiti svim Hrvatskim Navijačima u Hrvatskoj i Herceg-Bosni, za slobodu navijačkog pokreta, te prestanak represije i progona navijača. Na spartanski Zid Hrabrosti smo upisali imena naše voljene Herceg-Bosne i navijačkih skupina, te ce ovaj natpis ostati na planini u New Jerseyu kao memoriam. Posvetu možete naci na slikama kraj srceka.

Trcčli smo sa oko 5000 trkača, profesionalnih i amatera, iz Amerike i cijeloga svijeta. Utrku su pratili i sportski TV kanali. Ekipa je imala 10 trkača i trkačica, i s veseljem možemo reći da smo svi zavrsili utrku u pristojnom vremenu. Cure su pobjegle na tuširanje, pa ovaj put ih kamera nije uspjela uhvatiti.

Dodatno su nas razveselile vijesti o uspjesima naših sportaša! Posebno čestitamo boksaču Emilu Markiću na pobjedi u meču i želimo mu nastavak uspješne karijere. Vlada veliki ponos i uzbuđenje i svi ce Hrvati navijati gromoglasno za prvu pobjedu Marina Cilica na US Openu.

Veliki pozdrav uredništvu i svim Hrvatima Herceg-Bosne, te posebno svim Hrvatskim Ultrasima!