SP u gimnastici: Marijo Možnik brončanu medalju posvetio preminulom bratu

gimnastika, Marijo Možnik, SP u gimnastici
Profesor Marijo Možnik. Ne samo zbog svoje konstitucije. Jedan je od najviših gimnastičara u svjetskoj eliti pa prema nekima izgleda kao profesor u školi. Marijo je doista profesor, asistent je na Kineziološkom fakultetu, na predmetu, naravno, sportska gimnastika. Studenti će se moći pohvaliti da im predaje treći na svijetu. Marijo Možnik s ocjenom 15.000 na preči gledao je na višem postolju samo "letećeg Nizozemca" Epkea Zonderlanda (16.225) i najsvestranijeg gimnastičara današnjice Japanca Koheija Uchimuru (15.725). Ovo je Marijeva druga velika medalja nakon što je 2012. u Montpellieru bio viceprvak Europe. Dva puta je bio pričuva za svjetsko finale.

- Ponosan sam, sretan. U prvom trenutku bilo je toliko emocija, suza... Već prvi element mi je pokazao da će sve biti O.K., trener Tigran Gorički odlično je nategnuo preču, osjetio sam dobar hvat, a onda sam samo počeo razmišljati "ukopaj saskok". Nisam ga ukopao, imao sam mali iskorak, bojao sam se da će mi to odnijeti medalju, ali na kraju sam uspio.

Zahvali je treneru Tigranu Goričkom, osječkom fizioterapeutu Vlatku Vorihu, Mimi Vurdelji i Filipu Udeu čija ga je medalja motivirala. No, svaki veliki rezultat motivirala za danas. Ovu medalju posvećuje svom preminulom bratu Dariju, nekad također perspektivnom gimnastičaru.

- Sve što radim je za njega. Svaki veliki rezultat prilika mi je da na glas kažem: "Ja sam imao brata". Nadam se da je ovo vidio - u suzama je poručio brončani Marijo Možnik.