Šok za Hrvatsku: Izbornik podnio ostavku?!

... a kao novi izbornik spominje se Ivica Tucak.

Nakon što je odveo Barakude do najsjajnijeg odličja na Olimpijskim igrama u Londonu, Ratko Rudić je odlučio reći zbogom hrvatskoj reprezentaciji.

Najomiljeniji brk vaterpola službenu bi odluku trebao obznaniti u četvrtak kada je sazvana konferencija za novinare. No, iako napušta izborničku poziciju, Rudić bi trebao ostati u hrvatskom vaterpolu i to kao sportski direktor Barakuda koji bi vodio brigu o svim hrvatskim selekcijama.

Njegovo mjesto trebao bi zauzeti Šibenčanin Ivica Tucak, no uz njega stoji još nekoliko kandidata, u prvom redu Emil Nikolić, Elvis Fatović, Vjeko Kobešćak i Ivan Asić.

Vaterpolska Svjetska liga: Hrvati opet s Crnogorcima

Od kraja listopada ove, pa do lipnja sljedeće 2013. godine, trajat će novo izdanje vaterpolske Svjetske lige u kojoj su jedni od glavnih favorita Hrvati, aktualni olimpijski pobjednici...

Na ždrijebu je, pak, odlučeno da će se Hrvatska natjecati u skupini A i to sa Crnom Gorom, Grčkom i Turskom. Podsjetimo, nedavno su, u polufinalu Igara u Londonu, igrali Hrvatska i Crna Gora, te je momčad Ratka Rudića upisala pobjedu, izborila finale, a kasnije i sam tron.

Baš protiv Crne Gore će Hrvatska otvoriti svoj dio natjecanja - 31. listopada, na svom plivalištu.

Recimo da će u skupini B igrati Srbija, Španjolska, Njemačka i Makedonija, dok su u skupini C Mađarska, Italija, Rumunjska i Rusija.

Na završni turnir će se plasirati samo najbolja momčad iz svake od tri skupine.

Izvor: net.hr