Soderling izbacio Čilića u osmini finala

Porazom Čilića, Hrvatska je ostala bez predstavnika u muškom dijelu ždrijeba drugog Grand Slam turnira sezone.

Prvi međusobni ogled odigrali su švedski tenisač, postavljen za petog nositelja pariške zemlje, i Čilić, a do prve je pobjede Söderling stigao nakon sat i četrdeset minuta igre.

Ipak, Čilić je bio taj koji je sigurnije otvorio susret i najavio mogući ogled protiv Rogera Federera u nastavku turnira. Ranim je breakom poveo 2-1, no potom odmah i zastao izgubivši dva svoja početna udarca, pustivši ujedno Söderlinga da povede 5-3 i servira za prvi set. Breakom je Čilić potom odgovorio, no na svoj servis odmah i dopustio prošlogodišnjem finalistu i jedinom igraču koji je na French Openu svladao Rafaela Nadala da povede 40-0, a potom i uzme prvi set.

U središnjem dijelu igre nije bilo breakova sve do samog finiša drugog seta. Čilić je kod 5-4 servirao za ostanak u igri, no ponovno izgubio servis u presudnom gemu.

Treći i posljednji set meča ponudio je više obrata u igri, čak četiri. Ipak, tri su otišla na stranu švedskog tenisača koji je poveo 3-1, a potom i 4-2 prije no što je i posljednji sevis Čiliću oduzeo za konačnih 6-4, 6-4, 6-2.

Četvrtfinalni susret Söderlinga i Federera repriza je prošlogodišnjeg finala Roland Garrosa.

Federer je do ogleda protiv Šveđanina stigao 3-0 pobjedom protiv sunarodnjaka Stanislasa Wawrinke. Bilo je 6-3, 7-6(5), 6-2.

U posljednjem nedjeljnom dvoboju osmine finala ženskog turnira Dankinja Caroline Wozniacki, treća nositeljica, pobijedila je Talijanku Flaviju Penettu 7-6(5), 6-7(4), 6-2. Meč je trajao dva sata i pedeset minuta.

Roland Garros, tenisači:, osmina finala:
Söderling (5) - Čilić (10) 6-4, 6-4, 6-2
Federer (1) - Wawrinka (20) 6-3, 7-6(5), 6-2

sportal.hr