SNJEŽNA KRALJICA Pobijedila Slovakinja Petra Vlhova

skijanje, Petra Vlhova, slovakinja, pobijednica, snježna kraljica

Foto: EPA / Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što je dva puta bila druga na Snježnoj kraljici, 2017. i 2019., Slovakinja Petra Vlhova je sa dvije odlične vožnje slavila u subotu u slalomu Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, te je stigla do 11. pobjede u karijeri. Ona je druga Slovakinja koja je osvojila Snježnu kraljicu, nakon što je 2017. to ostvarila Veronika Velez-Zuzulova.

Prošlogodišnja pobjednica i četverostruka slavljenica na Sljemenu Amerikanka Mikaela Shiffrin bila je druga (+1,31), dok je na trećem mjestu završila Austrijanka Katharina Liensberger (+3,49).

Hrvatskoj skijašici 22-godišnjoj Leoni Popović nastup u drugoj vožnji slaloma izmaknuo je za samo devet stotinki. Ona je visokim startnim brojem 71 ciljem prošla kao 31. sa 4.06 sekundi zaostatka za Vlhovom, koja je bila najbolja i u prvoj vožnji. No, Popović je imala samo devet stotinki zaostatka za 30. Austrijankom Michaelom Dygruber.

Popović je prije šest dana u austrijskom Lienzu stigla do prvih slalomskih bodova u karijeri zauzevši 26. mjesto, a dobru je formu potvrdila i na Crvenom spustu, no djelići sekunde ovoga puta nisu bili na njezinoj strani, prenosi Hina. Druga hrvatska predstavnica Ida Štimac nije završila prvu vožnju.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Mikaela Shiffrin sa 826 bodova, a slijedi ju Petra Vlhova sa 513 bodova. U poretku slaloma također vodi Shiffrin, koja ima 380 bodova, a na drugom mjestu je Vlhova sa 260.

U nedjelju je na Sljemenu slalom skijaša za Svjetski kup (prva vožnja u 14.15 sati, druga vožnja u 17.40 sati).