Službeno: Schumacher u kritičnom stanju!

8:30 Najavljena je press-konferencija u bolnici u Grenobleu za 11sati.

7:20 Sebastian Vettel, aktualni svjetski prvak u Formuli 1 s nadimkom "Baby Schumi" u počecima karijere, poslao je poruku podrške svojem sunarodnjaku: "Michael mi je bio poput oca u Formuli 1".

23:45 Glasnogovornica Michaela Schumachera potvrdila je u kasnovečernjim satima nedjelje da je stanje sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 kritično.
Podsjetimo, Schumacher je stradao u nedjelju prijepodne u francuskom skijalištu Meribelu kada je prilikom pada glavom udario u kamen. Helikopterom je prevezen u bolnicu u Grenobleu iz koje nije bilo službenih informacija. No, kada su po francuskim medijima počele kolati vijesti da se Schumacherovo stanje navečer naglo pogoršalo, priopćenjem se oglasila njegova glasnogovornica.
''Gospodin Schumacher je pretrpio ozljedu glave praćenu komom što je zahtijevalo hitno neurokirurško liječenje. Njegovo stanje je i dalje kritično'', stoji u priopćenju.
Službeno: Schumacher u kritičnom stanju!

22:45 Stigla je službena informacija kako je Schumacher u kritičnom stanju.
„Schumacher je pretrpio teške ozljede glave s mogućnošću da padne u komu, što je zahtijevalo hitnu neurokiruršku intervenciju", službeno je priopćenje bolnice u Grenobleu koje prenosi francuski dnevnik „Le Dauphiné Libéré".

22:30 Glasnogovornik bolnice u Grenobleu Jean-Marc Grenier kazao je da tijekom nedjelje neće biti službenih objava, a Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm je zamolila da se poštuje privatnost obitelji.
Dio francuskih medija je, međutim, pozivajući se na izvore iz bolnice, izvijestio da se stanje 45-godišnjeg umirovljenog vozača navečer pogoršalo i da se nalazi u životnoj opasnosti jer je došlo do moždanog krvarenja. Njemački Bild je, pak, objavio da je Schumacher pretrpio teške ozljede mozga.

21:45 Na Twitteru se oglasio Felipe Massa s rečenicom: Molim Boga da pomogne Michaelu.

21:30 Prava konfuzija vlada u svjetskim medijima oko trenutačnog zdravstvenog stanja Michaela Schumachera.
Njemački Bild i Sport1 pozivaju se na informacije francuskog dnevnika „Le Dauphiné Libéré" koji prenosi kako je Schumacherovo stanje ipak puno ozbiljnije nego što se u prvi trenutak činilo. Slavni Nijemac navodno je pretrpio teže ozljede glave te mu se stanje naglo pogoršalo i život mu je u opasnosti. Sa Schumacherom su u bolnici njegova supruga i dvoje djece.
Radio Monte Carlo tvrdi da Schumacher ima krvarenje u mozgu te da je njegovo stanje kritično. Bild prenosi kako su neki francuski mediji čak objavili da je Schumacher preminuo. Uglavnom, kolaju informacije koje još uvijek nisu službeno potvrđeno i treba ih uzeti s velikom rezervom.

20:00 Gérard Saillant, poznati francuski neurokirurg, danas poslijepodne stigao je u Grenoble iz Pariza kako bi pomogao tamošnjim liječnicima u saniranju Schumacherove ozljede. Saillant je, inače, dobar prijatelj sa Schumacherom. Liječio ga je nakon njegova ozbiljna udesa u Silverstonu 1999.

Schumacher ozlijedio glavu na skijanju

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher prevezen je helikopterom u bolnicu nakon što je zadobio ozljedu glave na skijanju u Meribelu.
''Prebačen je helihopterom u bolnicu u Grenobleu. Zasada nam nisu poznati nikakvi detalji, kao ni težina ozljede. Policija trenutno istražuje incident, za koji nismo sigurni ni da li se dogodio na stazi ili izvan nje'', rekao je direktor skijališta u francuskim alpama.
Prema prvim informacijama RMC Sporta, Michael Schumacher nije u životnoj opasnosti niti je zadobio opasniju ozljedu glave kako se u prvi tren sumnjalo...
''Michael Schumacher je bio u stanju šoka, ali pri svijesti kada je prevezen u bolnicu. Nije skijao na stazi u trenutku nesreće, no srećom nosio je kacigu kada je pao i udario glavom o kamen'', rekao je direktor staze u Meribelu.

Agencije