FOTO  Škola plivanja u Čitluku

škola plivanja, Čitluk
U sklopu Škole plivanja koja će se izvoditi u zatvorenom bazenu hotela Brotnjo pod vodstvom diplomiranih profesora kineziologije biti će organizirani različiti tečajevi plivanja kako za djecu tako i za odrasle. Osnovni i prvi tečaj odnosi se na obuku neplivača i traje 16 nastavnih sati kroz kojeg se djeca uz razne igrice oslobađaju straha od vode, uče se održavati na vodi, i na kraju tečaja uspijevaju samostalno preplivati dužinu bazena.

Obuka neplivača također je moguća i za odrasle osobe te se provodi individualo u dogovoru s voditeljima, i u odnosu na potrebe koje se utvrde inicijalnim testiranjem.

Tu su tečajevi i za onu djecu koja žele usavršiti svoje plivačko znanje i steći osnove plivačkih tehnika: kraul, prsno, leđno i delfin. Veliki broj djece nakon osnovne obuke neplivača nastavlja dalje sa usavršavanjem plivačkih tehnika u našoj školi, tako da se može reći kako se na ovaj način u Čitluku javlja kultura plivanja na što smo izuzetno ponosni, poručili su iz Hotela Brotnjo. Mali dio atmosfere iz bazena možete pogledati u kratkom video uratku.

Iako ne postoje podaci o tome koliko odraslih, ali i djece ne zna plivati u Hercegovini po nekim istraživanjima u Hrvatskoj je to trećina djece u osnovnim školama. Zasigurno je slična situacija i kod nas, a kako bi to promijenili odlučili smo se krenuti sa ovom školom plivanja u zatvorenom bazenu Hotela "Brotnjo" koji pruža idealne uvijete za ovakve aktivnosti. U prošloj sezoni rada naše škole kroz 2015. godinu obuku neplivača i tri stupnja usavršavanja plivačkih tehnika prošlo je više od 120 djece kako iz Brotnja tako i drugih gradova u Hercegovini. Također smo imali i više od 20 odraslih neplivača koji su svoje prve plivačke korake napravili u našoj školi, poručio je trener škole plivanja "Brotnjo" Franjo Lovrić.

Prvi tečaj obuke neplivača i usavršavanja plivačkih tehnika ove godine počinje 02.04.2016. te se svi zainteresirani za dodatne informacije i prijave trebaju javiti na brojeve telefona 063 715-997 ; 036 640 314