Senzacija u Madridu: Borna Ćorić izbacio prvog igrača svijeta!

Borna Ćorić

Borna Ćorić priredio je senzaciju u osmini finala turnira u Madridu, pobijedio je prvog igrača svijeta - Andyja Murraya sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3)! Hrvatskom tenisaču ovo je druga pobjeda protiv Britanca u njihovom četvrtom međusobnom ogledu.

Borna je slavio i u četvtfinalu Dubaija 2015. godine (6:1, 6:3). Zagrepčanin je u prvom setu triput oduzeo servis renomiranijem suparniku. Borna je poveo 3:2, ali Murray mu je odamah uzvratio oduzimanjem servisa. Potom je na Britančevom servisu ponovno bolji bio Ćorić (za 4:3) da bi to isto učinio i kod vodstva 5:3. Drugi set je bio mnogo izjednačeniji, a Ćorić je uspio na samom kraju dočekati Britančev pad koncentracije. Pri vodstvu 4:3 oduzeo mu je servis i onda dovršio posao za veliki trijumf.

Nakon pobjeda nad Murrayjem te Nijemcem Zverevim i Francuzom Herbertom Borna još nije izgubio set u glavnom gradu Španjolske, a u četvrtfinalu ga očekuje meč protiv boljeg iz okršaja Austrijanca Dominica Thiema (9. na ATP ljestvici) i Bugarina Grigora Dimitrova (12.).

vecernji.hr