Sandra Perković slavila i u Stockholmu

...bila je najbolja s odličnim rezultatom od 68,77 metara, što je za samo 34 centimetra slabije od njezina i hrvatskog rekorda koji je postavila u Londonu i s kojim je osvojila naslov olimpijske pobjednice.

Perković je do pete ovogodišnje pobjede u Dijamantnoj ligi, prethodno je slavila u Šangaju, Eugeneu, Oslu i Monte Carlu, stigla na dramatičan način. Pobjednički je hitac bacila u posljednjoj, šestoj seriji, a to je bio i posljednji hitac natjecanja. Naša je atletičarka ujedno postavila novi rekord mitinga, koji je 35 godina bio u vlasništvu Njemice Sabine Engel.

Perković je preuzela vodstvo u natjecanju hicem od 66,26 m iz treće serije, ali je Piščalnikova odgovorila sa 66,85 m u petoj. No, naša je prvakinja smogla snage za novi preokret i pobjednički hitac na samom kraju natjecanja.

I prije pobjede u Stockholmu Perković je osigurala naslov ukupne pobjednice u Dijamantnoj ligi u svojoj disciplini, a ovom pobjedom je samo još povećala prednost u odnosu na konkurenciju.

Uoči posljednjeg natjecanja, koje je na programu u Zuerichu 30. kolovoza, Perković ima 22 boda, a drugo mjesto dijele Australka Dani Samuels i Njemica Nadine Mueller s po pet bodova.

REZULTATI:


1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 68,77m
2. Darja Piščalnikova (Rus) 66,85
3. Nadine Mueller (Njem) 65,07

hrt.hr