Sandra Perković pobijedila i u američkom Eugenu

Za razliku od prvog ovogodišnjeg nastupa među najboljim svjetskim bacačicama na mitingu u Šangaju, gdje je postavila rekord Dijamantne lige i najbolji rezultat sezone (70,88 m), Perković se u Eugenu morala pomučiti za pobjedu i sve do pete serije nije mogla biti sigurna da će iz Oregona otići kao pobjednica.

Naime, do tog trenutka u vodstvu je bila Njemica Nadine Müller koja je u četvrtoj seriji bacila disk na 64,98 m, a bolji od dva Sandrina ispravna hica do pete serije bio je 62,89 m.

No, u petoj seriji je Perković pokazala od kakavog je materijala sazdana. Disk je poletio do 68,57 metara što je neuhvatljiv rezultat za konkurentice. Perković je u posljednjoj seriji bacila metar kraće, ali bi joj i to bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu s obzirom na to da je Nadine Müller jedina uspjela prebaciti 65 m (65,31 m).

Treće mjesto osvojila je Francuskinja Melina Robert-Michon. U Eugenu nisu nastupile aktualna svjetska prvakinja Kubanka Denia Caballero i Australka Dani Samuels koje su Sandri bile ozbiljnija konkurencija na prvom mitingu DL za bacačice diska u Šangaju.

Prvog dana natjecanja u Eugenu na Prefontaine Classicu najbolje rezultate ostvarili su Britanac Mo Farah, koji je u utrci na 10.000 metara postavio najbolje svjetsko vrijeme u 2016. (26:53.71 minuta) te američki bacač kugle Joe Kovacs, koji je izveo tri najdalja ovogodišnja hica na otvorenom, a kugla mu je najdalje poletjela u posljednjem pokušaju (22,13 metara).

Drugog dana natjecanja najatraktivnije će biti sprinterske i utrke s visokim preponama.

Hina