Sandra bacila najbolji svjetski hitac u gotovo četvrt stoljeća!

Sandra je tu daljinu, prvi put u karijeri da je dobacila preko 70 metara, postigla u četvrtoj seriji, a i u prvoj je već srušila hrvatski rekord bacivši spravu na 69,96 metara.

Ovim hicem Perković je nadmašila svoj osobni i nacionalni rekord za gotovo metar i pol, dosadašnji hrvatski rekord od 69,11 metara postavila je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, kada je osvojila zlatnu medalju. Ujedno je za čak 6,12 metara nadmašila najduži ovogodišnji hitac kojeg je hicem od 64.39 držala Kubanka Yaime Perez.

To je daljina koja se nije prebacila više od 20 godina. Puno ljepše ljeto to donosi. Kad sam bacila četvrtu seriju, znala sam da je to to, hitac za povijest, sezona se nije mogla otvoriti bolje, rekla je Sandra.

Zadnja atletičarka koja je prije Sandre prebacila daljinu od 70 metara bila je Ruskinja Natalija Sadova 1999. godine. Svjetski rekord aktualan je već punih 26 godina, postavila ga je 9. srpnja 1988. godine na mitingu u Neubrandenburgu predstavnica Istočne Njemačke Gabriele Reinsch - 76.80 metara.

hrt.hr