Roland Garros: Nadal osvojio deveti put u karijeri Roland Garros

ATP ljestvica, Rafael Nadal, Novak Đoković, Tomas Berdych, tenis, tenis, Roland Garros, Rafael Nadal, Novak Đoković, Rafael Nadal, Davis cup
Bio je to njihov čak 42. međusobni susret i 23. pobjeda španjolskog tenisača. Đoković je ostao na 19. pobjeda. Ove godine su igrali tri put, a u prethodna dva meča, u Rimu i Miamiju, slavio je Đoković.

Nadal je devetim naslovom postao najuspješniji tenisač u povijesti pariškog turnira. Do sada je dijelio titulu s Francuzom Maxom Decugisom koji je također osvojio osam titula u razdoblju od 1903. do 1914. Nadal je ujedno postao i prvi tenisač koji je osvojio pet uzastopnih titula na Roland Garrosu.

Španjolskom tenisaču je to bio 14. Grand Slam turnir u karijeri, čime se izjednačio na drugoj poziciji s Amerikancem Peteom Samprasom. Na vrhu je Švicarac Roger Federer sa 17 naslova. Đoković je ostao na šest Grand Slam titula.

Đoković je odlično otvorio meč i nakon 44 minute igre dobio je prvi set 6:3. Ključni trenutak dogodio se u osmoj igri kada je Đoković oduzeo servis Nadalu i poveo 5:3. Španjolac se u idućoj igri mogao spasiti, no Đoković je spasio dvije break lopte i osvojio set.

Nadal je u drugi set krenuo agresivnije i u šestoj igri je napravio 'break' za vodstvo 4:2. Đoković je odmah uzvratio vrativši servis za 4:3, no Nadal je u 12. igri još jednom oduzeo servis Đokoviću za 7:5 i izjednačenje.

Treći set je donio potpunu dominaciju Španjolca. Nadal je poveo 3:0, uz jedan 'break', a sve je zaključio kod 5:2 oduzevši Đokoviću ponovno servis. Đoković je imao šanse za preokret u petom i sedmom gemu kada je imao 'break lopte', ali ih nije iskoristio.

U četvrtom setu gledali smo ravnopravnu igru do šestog gema kada je Nadal napravio 'break' za 4:2, no srpski tenisač se nije predavao i već u idućoj igri je vratio izgubljeni servis. Ipak, u desetom gemu je Nadal napravio još jedan break za 6:4 i veliko slavlje.

hrt.hr