ROLAND GARROS: Donna Vekić kreirala senzaciju!

Vekić je dobila neizvjestan dvoboj protiv 31. nositeljice Francuskinje Caroline Garcije s 3-6, 6-3, 6-2 nakon sat i 50 minuta igre. Prvi set je Vekić izgubila, ali je ipak pokazala kvalitetu u preostala dva, iako je dvoboj završila s više neprisiljenih pogrešaka (34) nego winnera (29), a imala je i devet dvostrukih pogrešaka i 13 as-servisa.

Ključnim se pokazao "break" Osječanke kod 2-2 u trećem setu, nakon kojeg je Vekić dobila četiri gema zaredom i došla do velike pobjede, prve u karijeri na Roland Garrosu. U 2. kolu Vekić ide na Srpkinju Bojanu Jovanovski, 60. igračicu svijeta, s kojom je dosada jednom igrala i slavila u Taškentu 2012. godine.

Nakon što je uspješno prošla kvalifikacije, Petra Martić izgubila je u prvom kolu od 21. nositeljice Španjolke Garbine Muguruza, koja je slavila s 6-2, 7-5. Martić nakon tri pobjede u kvalifikacijama nije mogla proći 21. igračicu svijeta, a tijekom cijelog meča Dućanka je osvojila samo pet poena na servis Španjolke.

Mirjana Lučić-Baroni (33) plasirala se u drugo kolo nakon što je u nedjelju pobijedila Amerikanku Lauren Davis sa 6-3, 3-6, 6-3. U sljedećem kolu protivnica će joj biti treća igračica svijeta Rumunjka Simona Halep, s kojom je dosad igrala samo jednom, prošle godine na US Openu i tada je slavila Mirjana Lučić-Baroni.

Ivo Karlović poražen je u dvoboju 1. kola Grand Slam turnira u Roland Garrosu od Cipranina Marcosa Baghdatisa s 6-7 (5), 4-6, 4-6 nakon dva sata i 22 minute igre. Karlović je odigrao prilično loš meč, imao je 21 as-servis, ali i čak 11 dvostrukih pogreški na svom servisu. Cipraninu je ponudio čak 14 "break-lopti", od čega je Baghdatis iskoristio tri, a Karlović je imao podjednak broj winnera i neprisiljenih pogrešaka (47).

Bio je to četvrti međusobni dvoboj Karlovića i hrvatskog zeta Baghdatisa, te treća pobjeda Cipranina.

Hina