RG: Dodig prvi put u 2. kolu

tenis, Ivan Dodig, Jo-Wilfried Tsonga, Hrvatska, Ivan Dodig, Marcel Melo, masters, Ivan Dodig, Ivo Karlović, WTA ljestvica, ATP ljestvica, Ivo Karlović, Ivan Dodig, Stanislas Wawrinka, tenis, Ivan Dodig, Ivo Karlović, Ivan Dodig, ATP Barcelona, tenis, Ivan Dodig, ATP Rim, Ivo Karlović, Ivan Dodig, tenis, ATP Barcelona, Ivan Dodig, Ivan Dodig, ATP Rotterdam ABN Amro, Dodig i Granollers , Ivan Dodig, ATP Umag, Ivan Dodig, tenis

Dodig je prošle godine pobijedio u Roland Garrosu u igri parova s Brazilcem Marcelom Melom, no u 'singlu' nikada nije prošao prvo kolo. U dosadašnjih pet nastupa u glavnom turniru upisao je pet poraza.

Ovoga puta je nakon velike drame i četiri sata i 16 minuta igre uspio. Dodig je vodio 1-0 i 2-1, no ruski tenisač se oba puta vratio. U odlučujućem, petom setu Dodig je načinio 'break' za vodstvo 4-3, a potom u možda i ključnom gemu, uspio zadržati servis za vodstvo 5-3. Rus se tada raspao i Dodig je novim 'breakom' zaključio meč.

Bio je to njihov treći međusobni susreti i prva pobjeda hrvatskog tenisača. Južnji je pobijedio 2014. u Šangaju i 2013. u Zagrebu.

U idućem kolu Dodiga očekuje ogled protiv Španjolca Fernanda Verdasca koji je u 1. kolu pobijedio Amerikanca Stevea Johnsona 7-5, 6-4, 7-5. Bit će to njihov četvrti međusobni susret, a Verdasco vodi 2-1. Jedinu pobjedu Dodig je ostvario 2013. na US Openu.

Hina