RB Cliff Diving: Odbrojavanje do Mostara se nastavlja

skokovi
skokovi

... dolaska najboljih svjetskih skakača i skakačica u našu zemlju i novog spektakla na Starom mostu, 15. i 16. rujna. Domaćin trećeg natjecanja sezone biće Polignano a Mare, u nedjelju 23. srpnja.

Ovaj živopisni gradić je smješten na samoj „peti" talijanske „čizme", na obali Jadranskog mora - istog onog mora u koje se na njegovoj suprotnoj strani, par stotina kilometara sjevernije, ulijeva Neretva nakon što na svom putu prema moru protekne ispod Starog mosta.

Polignano je doslovce izgrađen na liticima, a kuće izgledaju kao da su „iznikle" direktno iz stijena. Ono što je posebno zanimljivo za natjecanje u Polignanu jeste to da su platforme za skokove postavljene na privatnu terasu, tako da skakači na putu do njih prolaze kroz dnevni boravak ljubaznog domaćina!

Pred natjecanje u Italiji, stanje na čelu ukupnog poretka je vrlo neizvjesno. Vodeći su Britanac Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland, ali ih u stopu prati po nekoliko rivala, i to uz minimalan bodovni zaostatak. Trka za titule se zahuktava i svaka naredna stanica može biti od presudne važnosti.

Polignano i Mostar - sličnost i razlika

Od svih stanica prvenstva, ova je po jednoj stvari najsličnija onoj u Mostaru. Naime, baš poput Mostaraca, i stanovnici Polignana gaje istinsku strast prema skokovima. To ne čudi, budući da su na svakom koraku stijene idealne za skokove u vodu.

Kao što ne čudi ni to da se na natjecanju prošle godine okupilo 70.000 gledatelja, koliko se očekuje i ove godine. No, postoji i jedna zanimljiva razlika. Na dosadašnjim natjecanjima u Polignanu - a održana su četiri - prvaci su imali mnogo uspjeha.

Na dva natjecanja u Mostaru, bilo je upravo suprotno. Od pet dosadašnjih prvaka i prvakinja, njih čak četvoro je pobjeđivalo u Polignanu. U Mostaru - niti jedno. Najbliži pobjedi bio je Gary Hunt, s drugim mjestom prošle godine.

Da li će se Stari most opet pokazati tvrdim orahom za favorite i donijeti nova iznenađenja, doznati polovinom rujna. Natjecanje u Polignanu možete gledati u direktnom prijenosu 23. srpnja od 15:45h na www.cliffdiving.redbull.com, Red Bull TV i Facebook stranici natjecanja.

Nakon Italije, preostaje još samo jedna stanica (3. rujna u Teksasu), prije nego što 16. rujna Mostar ponovo ugosti najbolje svjetske skakače u spektaklu na Starom mostu.

Za sve informacije i vijesti o prvenstvu, pratite www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.