FOTO  Ragbi klub Herceg domaćin radnim sastancima sa Sportskim savezom Grada Mostara i Ragbi savezom BiH

RK Herceg, sastanak, sportski savez mostara, Sportski savez

Ragbi klub Herceg je u prostorijama Sportskog saveza grada Mostara nazočnima prezentirao trenutne aktivnosti, potencijale i planove kluba. Na sastanku su oba saveza približili svoje stavove, a potom se razgovaralo o planovima za razvoj ragbija u Mostaru, te kako pomoći Ragbi klubu Herceg u njihovim planovima.

Jedna od glavnih tema je bila osuvremenjivanje terena i pratećih sadržaja u Raštanima zbog sve veće popularnosti ovoga sporta u Mostaru, a na kojem pored ragbi kluba Herceg još dva nogometna kluba održavaju treninge i utakmice.

Nakon prezentacije u Sportskom savezu Grada Mostara, održan je radni sastanak između Ragbi saveza BiH i svih klubova koji se natječu u ligi BiH.
Radni sastanak je imao za cilj kreiranje strategije razvoja ovoga sporta kroz prijedloge klubova, te popularizaciju u cijelome društvu.
Ispred Ragbi saveza BiH, nazočili su predsjednik Ragbi saveza BiH Semir Mahić, dopredsjednik Sead Krupalija, generalni sekretar Armin Berberović I tehnički direktor Danijel Keserović, a koji su istakli kako ovakvi periodični sastanci kreiraju pozitivno i kreativno ozračje, te kako se uvijek ima prostora za napredak.

Na kraju su se svi zahvalili Ragbi klubu Herceg na gostoprimstvu i čestitali na ogromnom napretku koji su napravili u radu sa djecom i uspostavljanjem ženskog ragbi kluba