Prvi međunarodni turnir u odbojci na pijesku odigran jučer u Dretelju

odbojka

Na novoizgrađenom odbojkaškom igralištu u Dretelju jučer je svoje odbojkaško znanje i umijeće  u igri na pijesku pokazalo devet ekipa iz Hercegovine i Hrvatske. Unatoč paklenoj vrućini odbojkaške su ekipe (po dva igrača) pokazale veliku  borbenost a mnogi su se bacali po pijesku kao da se igra za naslov prvaka. 

Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine te su međusobno razigravale za samu završnicu turnira. Ovaj će turnir postati tradicionali i bit će primjer drugim sredinama  s ciljem daljnje popularizacije odbojke na pijesku koja je na čapljinskom području već sada pravi hit. Sve je više najava izgradnje odbojkaških terena za odbojku na pijesku pa će onda uslijediti i novi turniri.

Turnir u Dretelju imao je naziv „ Hercegovina beach volley - Dretelj 2010 “ i na njemu su se jučer dokazivali brojni športaši a među njima je najviše bilo onih „pravih“ odbojkaša iz Čapljine i Zagreba.

“ Već sada možemo govoriti kako će se na ovom terenu u Dretelju od sljedeće sezone igrati i utakmice prvenstva BIH u odbojci na pijesku, što će samo osnažiti ovu športsku disciplinu. Uz sve ove naše  domaće igrače na turniru je i odbojkaš Ivan Raič koji je došao iz RH. Za turnir smo morali odraditi opsežne pripreme pa smo i teren uredili po svim propozicijama ovog športa, a ovo je samo prvi u nizu turnira na području čapljinske  Općine i Hercegovine. Potrudili smo se cijelu organizaciju podići za višu razinu a to su evo prepoznali i sami igrači te pružili vrhunsku i atraktivnu igru. “ - rekao je Ernest Brajković,dopredsjednik Odbojkaškog Saveza  BIH i pokretač turnira u odbojci na pijesku u Dretelju.

Ivan Raič i Dragutin Rozić osvojili su naslov prvaka „Hercegovina beach volley - Dretelj 2010“ turnira. U  jako uzbudljivom finalnom susretu Raič i Rozić tek nakon tri seta slomili su otpor dvojca Toholj-Knežević. Prvi set dobili su Toholj-Knežević, a onda su Raič i Rozić krenuli na sve ili ništa pa su dobili drugi i odlućujući treći set.

„Ovakvi su turniri dobra prigoda za jedno posebno odbojkaško druženje jer je svaki susret atraktivan i za svaku loptu moraš dati svoj maksimum. Tu su neizbježni skokovi u pijesak pa je to onda atraktivno i nama a osobito publici. Uspjeli smo se vratiti nakon prvog izgubljenog seta i na kraju osvojiti turnir. Organizacija turnira u Dretelju je jako dobra i uvijek ću rado nastupati na ovakvim turnirima po Hercegovini. “ - rekao je čapljinac Ivan Raič koji igra za zagrebačku Mladost i koji je jedan od najboljih odbojkaša u Hrvatskoj.

U borbi za treće mjesto dvojac Kozić-Vasiljević sa 2:0 u setovima bio je bolji od ekipe koju su činili Saša Trajanovski i Haris Škrbo.

I dok su se igrači borili na vrućem pijesku, na velikom iskušenju, tj.na skoro plus 40, morao je suditi i poznati mladi čapljinski odbojkaški sudac Zdravko Jakiša. Poput pravog profesionalca sudac Jakiša je perfektno odradio svoj posao a uz sve to i pohvalio je  ideju o pokretanju ovog i sličnih turnira u odbojci na pijesku u Hercegovini.

Pobjednicima je pripala nagrada od  550 KM, drugoplasiranima 250 a trećeplasiranima 150 KM.

Generalni pokrovitelji turnira bili su čapljinski načelnik dr.Smiljan Vidić, Mjesna zajednica Dretelj i tvrtka SIN-CRO-ER, a sve je urađeno u suradnji sa odbojkaškim klubom Čapljina.

Medijski pokrovitelji turnira bili su Večernji list, Čapljinski portal i HERC Vjesnik.

Slike na čaportal

Frano Matić | V. L. | ČA::portal