Prve provjere za prvoligašku sezonu u obje konkurencije

... od 18. do 23. srpnja.

- Radi se o natjecanju koje se održava svake četiri godine, a na kojem su čapljinski odbojkaši i odbojkašice nastupali i prethodni put. Očekujem da ćemo se i ovaj put predstaviti u najboljem svijetlu, kaže jedan od trenera u klubu i dopredsjednik AOS-a FBiH Ernest Brajković.

U Čapljini ponovno pokušavaju u stručni kadar involvirati nove mlade trenere, što ranije pretežito nije uspijevalo, jer mladi ljudi, bivši igrači i igračice, uglavnom nisu pronalazili svoj interes u klubu.

- Aktivirali smo našu bivšu tehničarku, Suzanu Juko, koja radi s mlađim kategorijama. Ubuduće će ići na trenerske seminare i školovati se, nadamo se kako će ostati u stručnom kadru, govori Brajković.

Prvenstva u Prvim ligama FBiH započinju 2./3. listopada, a HOK Čapljina će ove sezone imati predstavnike u obje konkurencije. Momci neće biti pod pritiskom ulaska u viši rang, kojem su bili blizu prošle sezone, dok će Čapljinke imati zadatak da ostanu u, prošđle sezone izborenom, po hijerarhiji drugom stupnju bh. odbojkaškog natjecanja.

- Pokušat ćemo naći jednu igračicu za nastup ženskog tima u Prvoj ligi i vrlo blizu smo i realizacije toga. Smatram kako će nam jedno pojačanje biti dovoljno da ostvarimo planirani cilj, a to je ostanak u Ligi. Ukoliko bude potrebe za tim, možemo se eventualno ojačati još jednom odbojkašicom u zimskom prijelaznom roku, riječi su Brajkovića.

Od jedne sezone i borbe za ostanak mnogo važniji su dugoročni planovi kojima barataju u HOK Čapljina.

- Cilj nam je težiti stabilnom dugogodišnjem prvoligašu u ženskoj konkurenciji koji bi više pružio u stvaranju domaćeg kvalitetnog kadra. S takvim pristupom bi postigli znatno više, rekao je Ernest Brajković, a piše Dnevni list.