Prva pobjeda mladog Ćorića na ATP Touru

Prva pobjeda mladog Ćorića na ATP Touru
Ćorić je protiv 13 godina starijeg i 184 mjesta bolje plasiranog suparnika (Roger-Vasselin je 46., a Ćorić 230. igrač na ATP ljestvici) dominirao od samoga početka. Naš je mladi as osvajao gotovo sve poene nakon dužih izmjena te konstantno prijetio oduzimanjem servisa Francuzu.

Nakon što je odmah u prvoj igri napravio "break" ostavivši Roger-Vasselina bez osvojenog boda, kod vodstva 2-0 Ćorić je imao pet prilika za novo oduzimanje servisa, ali se Roger-Vasselin nakon velike borbe ipak uspio "upisati" na semafor. Ipak, kod vodstva 3-1 Ćorić je uspio ostvariti još jedan "break" za osiguranje seta. Za dodatnu injekciju samopouzdanja 17-godišnji Zagrepčanin je prilikom servisa za set izvukao 0-40 i priveo prvu dionicu igre sa 6-2 u svoju korist.

U drugom setu Ćorić je ostvario "break" za 2-1, a tu je prednost uspio održati do kraja. Prilikom servisa za pobjedu Ćorić je bio suočen s dvije "break-lopte", ali obje je spasio odličnim servisom, da bi iskoristio ukupno treću meč-loptu.

Iako mu je ovo prva pobjeda na ATP Touru, nije i najveća u dosadašnjoj Ćorićevoj karijeri. Najveći rezultat dosada mu je pobjeda protiv Poljaka Jerzyja Janowicza, tada 21. igrača svijeta, koju je ostvario u Varšavi u susretu Davis Cupa u travnju ove godine.

U 2. kolu Ćorić će igrati protiv pobjednika susreta između Ante Pavića i kvalifikanta.

Hina