Prosvjedna biciklijada u Mostaru

... prosvjednu vožnju ulicama Mostara kojom žele ukazati na nezavidan i neravnopravan položaj biciklista u prometu.

Biciklistički klub Mostar traži od Gradske uprave Mostara da poduzme aktivnosti oko povećanja sigurnosti biciklista na području Mostara te da se počne s planiranjem i izgradnjom biciklističke infrastrukture kako u samo gradu, tako i na širem području, stoji u priopćenju Biciklističkog kluba Mostar.

Start i završetak vožnje je na Španjolskom trgu.

Ruta kretanja je: polazak sa Španjolskog trga, ulicom kneza Domagoja (pored hotela Mostar), kardinala Stepinca (ispred Mepasa), A. Starčevića, vrh Avenije, biskupa Čule (katedrala), naselje Balinovac, fra Didaka Buntića, Franjevačka, Bulevarom Narodne Revolucije, most Hasana Brkića, ulicom Maršala Tita, Carinski most, Šantićevom ulicom i kraj biciklijade je ponovo na Španjolskom trgu.

Ovim putem organizatori su pozvali sve građane grada Mostara koji posjeduju bicikl, da se odazovu na ovu vožnju i time ukažu na masovnost biciklista u gradu Mostaru, te da je došlo krajnje vrijeme da se počne razmišljati o građanima biciklistima, njihovoj sigurnosti i biciklističkim stazama.

Svjesni smo da sve to neće doći preko noći, ali izađimo i izborimo se za sigurnost naše djece i budući naraštaja, te da oni dobiju prave biciklističke staze, ističu iz BK Mostar.

Vidimo se u petak, 24.08.2012. u 18.30h, Španjolski trg!

Foto: Facebook