Posušanin Tiho Parlov osvojio 30 bodova

golf

... "Hercegovina Open 17". Nastupilo je 28 igrača, što je i rekord na ovom turniru, a sudjelovao je i Urban Legat, član BH PGA i učitelj mnogih golfera u Posušju, javlja Vecernji list BH.

Na ovom turniru nastupio je izvan konkurencije. Najbolju igru, po izuzetno toplom vremenu, odigrao je Posušanin Tiho Parlov, koji je skupio 30 bodova. Drugo mjesto osvojio je Robert Mandurić (Golf klub Posušje) s 29 bodova, dok je treće mjesto osvojio Slovenac Janez Mertelj, s 28 bodova.

Na pobjedničko postolje u netto obračunu vratio se domaći golfer Ivan Lončar koji je na ovom turniru odigrao s 36 bodova, isto kao i drugoplasirani Jadranko Panić.

Treće mjesto u nettu osvojio je Mirko Marinčić s 35 bodova. Nagrade najboljima uručio je predsjednik Golf kluba "Posušje", domaćina natjecanja Veljko Lončar. Golferi iz Posušja pripremaju turnir koji će imati najveći broj golfera od kada se igra golf u Bosni i Hercegovini.

Turnir pod nazivom "Kamen, krš i maslina" igrat će se na Topali 12. kolovoza 2017. godine, a do sada je prijavljeno više od 70 igrača. U Klubu ističu kako sve to zadaje slatke probleme u organizaciji. Naime, mnoga igrališta u regiji nemaju ovako veliki broj sudionika na jednom turniru koji je tradicionalni.

Javno se ističe veliki uspjeh i rad posuškog Golf kluba na prelijepoj Topali koji ruši sve rekorde i ozbiljno radi na boljim uvjetima golf terena Topala na granici s Dalmacijom.