FOTO  Pomladak mostarskih ragbijaša na turniru u Metkoviću

ragbi, RK Herceg, Metković

Turnir pod nazivom „Ragbi na Neretvi" prvi put u Metkoviću održan je na pomoćnom terenu NK Neretva. Osim mostarskih ragbijaša iz RK Herceg sudjelovali su i domaćin RK Metković, RK Ploče te RK Dubrovnik.

Glavni cilj ovog turnira je bio promoviranje ragbija kao sporta, te ragbi kulturu. Iako se na terenu igralo žestoko, poslije se na takozvanom „trećem poluvremenu ragbija" uz hranu i piće družilo i raspravljalo o detaljima sa terena.
Ragbi klub Herceg sa novom pomlađenom ekipom je nastupio na ovome turniru sa ciljem stjecanja iskustva novih igrača, te stvaranja osjećaja igrati ragbi utakmicu protiv iskusnih suparnika.

Pomlađena ekipa RK Herceg je sa ostvarenom jednom pobjedom pokazala da se može dobro nositi sa ostalim ekipama i sa novom postavom.
Rezultati turnira: RK Dubrovnik - RK Ploče 24:10 RK Metković - RK Herceg Mostar 26:17 RK Dubrovnik - RK Herceg Mostar 33:12 RK Metković - RK Ploče 17:0 RK Herceg Mostar - RKPloče21:12 RK Metković - RK Dubrovnik 7:14

Prije turnira u ragbiju 7 odigrana je revijalna utakmica kadeta između RK Ploče i RK Makarska rivijera gdje su Makarani slavili uvjerljivim rezultatom od 34:5.
Ovim putem se zahvaljujemo RK Metković na dobroj organizaciji turnira, a naročito na trudu uloženom u „treće poluvrijeme".