FOTO  Plivači Orke sudjelovali na međunarodnom plivačkom mitingu u Splitu

pk orka, Split

...Orka" iz Mostara, sudjelovali su međunarodnom plivačkom mitingu "Grdelini sv. Duje", koji se održao na poljudskom bazenu u Splitu, u organizaciji plivačkog kluba "Grdelin". Na ovom mitingu sudjelovalo je oko 400 plivača iz 20 klubova, koji su došli iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Austrije. „Orku" su na ovom mitingu u pratnji trenerice Alene Ćemalović i trenera Denija Mandića i Jasmina Trnovca predstavljala 22 plivača, i to: Danis Harmandić, Luka Penavić, Karlo Smiljanić, David Azinović, Luka Zovko, Leon Lasić, Marko Dankić, Eman Fazlagić, Tarik Đozlić, Teodora Stanković, Nika Vrljić, Ira Bilušić, Emina Hadžović, Lana Pudar, Ema Šunjić, Tina Sesar, Elena Jurković, Luna Rozić, Lucija Jakovljević, Antonela Pudar, Katja Kondža i Tamara Pezer.

Za najbolju plivačicu mitinga u kategoriji djevojčica rođenih 2006. godine proglašena je Lana Pudar, koja je pored prigodne nagrade za najbolju plivačicu, osvojila i tri zlatne medalje u disciplinama 50 metara delfin, 50 metara leđno i 50 metara kraul. U disciplini 50 metara delfini Lana je oborila 8 godina star miting rekorda u vremenu 33.56, što je za 1,5 sekundi bolje od starog rekorda koji je držala slovenačka plivačica Urša Bežan.

Ostali plivači su zabilježili vrlo dobre nastupe, neki i odlične, a da je bilo malo više sreće plivači „Orke" su se mogli vratiti i sa još kojom medaljom više, jer su u nekoliko nastupa osvojili četvrta i peta mjesta u vrlo jakoj konkurenciji, sa zaista minimalnim zaostacima.

Narednog vikenda malo starija ekipa „Orkica" nastupit će na međunarodnom mitingu „Zlatni Orlando 2016" u Dubrovniku, a redovne aktivnosti i treninzi u školi plivanja i plivačkom klubu odvijaju se u punom kapacitetu i u svojim redovnim terminima.