PK Velež nastupio na Ljetnom prvenstvu BiH

Za P.K."Velež" je plivalo 16 plivača i plivačica koji su osvojili ukupno 21 medalju. Mostarka Indira Ćeranić koja zivi u Americi, je plivala van konkurencije, pri čemu je isplivala odlične rezultate.

Amina Kajtaz je svojim briljantanim nastupom dokazala da je daleko najbolja plivačica BiH u leđnom stilu. Naime, Amina je isplivala dva državna rekorda u disciplinama 50m i 100m leđno u kategoriji seniorki. Rekord u disciplini 100m leđno je star već 6 godina, koji je ova talentirana mostarka isplivala za 1:07,79. Pored osvojenih zlatnih medalja, Amina je u dicipinama 50m i 100m delfin osvojila dvije srebrne medalje.

Harun Zalihić je osvojio srebrnu medalju u disciplini 100m leđno.

Ženska štafeta 4x100m mješovito u sastavu: Almedina Kljako, Katja Ljepava, Jelena Kandić i Laura Bogdan je osvojila srebrnu medalju.

Ženska štafeta 4x100m slobodno i 4x200m slobodno je osvojila po dvije brončane medalje: Ljepava Katja, Kljako Almedina, Jelena Kandić i Laura Bogdan.

Pored navedenih plivača za P.K."Velež" su takođe plivali: Iskra Alikalfić, Amar Alikadić, Chiara Marino, Emma Dizdarević, Oliver Todd Long, Alma Peco, Emin Šafro, Miran Kaltak i Ferid Rizvanović .