FOTO  Pero Vučić i Marija Sušac najbolji sportaši Brotnja za 2011. godinu

Na tradicionalnoj svečanosti proglašenja i dodjeli priznanja najboljim sportašima i klubovima ŽHKK Brotnjo 94 i MNK Brotnjo proglašeni su najboljim klubovima, a za najboljeg trenera izabran je Danijel Vučić.

Tradicionalnoj svečanosti u organizaciji Športskog saveza Brotnja uz mnogobrojne sportaše nazočili su i čelni ljudi općine Čitluk, predstavnici Športskog saveza, predstavnici klubova i ostali ljubitelji sporta. Na početku svečanosti biranim riječima okupljenima su se obratili Zdenko Božić, predsjednik Upravnog odbora Športskog saveza i načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić.

Iza Pere Vučića izuzetno je uspješna sezona u kojoj je Pero osvojio 3. mjesto na Europskom prvenstvu u Zurichu, obranio titulu prvaka Hrvatske, te osvojio prestižni turnir Super Eight. Mnogobrojnim uspjesima na sportskom planu Vučić je pridodao i diplomu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. S druge strane karatašica KK Brotnjo, Marija Sušac u 2011. godini na prvenstvu Hrvatske osvojila je brončanu medalju, baš kao i na Mediteranskim igrama u Bariju.

Aktualni prvaci Federacije i sudionici završnice prvenstva BiH, MNK Brotnjo, predvođen kapetanom i reprezentativcem BiH, Tomislavom Bevandom, prošle godine postao je pravi sportski hit Brotnja, što je i razlog zašto je ova momčad proglašena najboljom. Za najbolju žensku momčad općine Čitluk u 2011. izabran je ŽHKK Brotnjo 94. Košarkašice Brotnja 2011. završile su osvojivši Prvenstvo Herceg-Bosne u seniorskoj, pionirskoj i kadetskoj konkurenciji.

Priznanje za najboljeg trenera dobio je Danijel Vučić, trener mladoga Ivana Martinca, brončanog sa svjetskog i srebrnog s Europskog prvenstva u Novom Sadu. Dugogodišnji karatist, izvrsno se snašao i u trenerskim vodama, što potvrđuju i rezultati njegovih natjecatelja. Zbog ranije dogovorenih obveza Vučić nije nazočio dodjeli priznanja, pa je nagradu za najboljeg trenera u njegovo ime preuzeo Jopip Primorac.

Atletičar Ivan Gagro izabran je za najboljeg juniora, dok je atletičarka Marija Tomić proglašena za najbolju juniorku. Najbolji sportaš u kategoriji kadeta je Ivan Martinac, a priznaje za najbolju kadetkinju pripalo je Ireni Prgi, koja je kao i Martinac članica KK Hercegovina.

Najboljim mladim kadetom u 2011. godini proglašen je Nikola Musa, dok je titulu najbolje mlade kadetkinje zavrijedila Ana Marija Tomić. Na svečanoj dodijeli priznanja također su proglašeni i najbolji ženski i muški klub u mlađim uzrastima. U ženskoj konkurenciji priznanje je uručeno AK Brotnjo, a u muškoj HRK Međugorje.

Športski savez Brotnja na svečanosti je također dodijelio i posebno priznanje „Nagradu Bože Gagro", koja je uručena rukovodstvu HNK Brotnjo-Čitluk za ostvareno organizacijsko unaprjeđenje u klubu. Na svečanosti su priznanja dodijeljena i mladim sportskim nadama, a u ovoj kategoriji nagrađeni su Marija Ivanković, Tomo Miletić, Vilma Krasić, Leonardo Korać,Ivo Ćavar, Andrijana Čarapina, Jelena Pehar, Kristina Vasilj, Adrijan Marinčić i Josipa Dragičević.

izvor: pogled.ba