Pavić i Marach osvojili Australian Open!

Mate Pavić
...svladali kolumbijsku kombinaciju Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha sa 6-4, 6-4.

U oba seta Pavić i Marach su do breaka došli u devetom gemu. U prvom setu, nakon što su u četvrtom gemu spasili četiri break lopte, Pavić i Marach su u završnici oduzeli servis protivnicima za vodstvo 5-4 i potom su na Pavićev servis dobili prvi set.

U drugom setu, bilo je manje prilika za break, Pavić i Marach su spasili dvije break lopte u drugom gemu, a njihovi protivnici jednu u trećem. No, onda se ponovio scenarij iz prvog seta i hrvatsko-austrijski par oduzima servis Kolumbijcima za prednost 5-4, a onda je Austrijanac odservirao bez greške i nakon sat i 35 minuta Pavić i Marach su slavili pobjedu na Australian Openu.

Pavić i Marach su tako nastavili pobjednički niz u ovoj godini, a ovom su pobjedom stigli do svog prvog trofeja na Australian Openu. Prošle su godine igrali u finalu Wimbledona.

I nedjelja, kada završava Australian Open, je hrvatski dan u Melbourneu. U 6.00 sati po hrvatskom vremenu Mate Pavić će sa kanadskom tenisačicom Gabrielom Dabrowskom u finalu mješovitih parova igrati protiv mađarsko-indijske kombinacije Timea Babos - Rohan Bopanna.

Nakon toga, u 9.30 sati po hrvatskom vremenu najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić će u finalu singla igrati protiv Švicarca Rogera Federera za svoj drugi Grand Slam naslov./Hina/