Ovo je Hercegovac koji neće spavati!

...u svojim rukama. Sada je sve na Marinu Čiliću koji će u nedjelju igrati meč života!


igrani srpski par Zimonjić-Tipsarević lako je u tri seta svladao Ivana Dodiga i Marina Čilića sa 6:3, 6:2, 6:4. Srbi su igrali fantastično, a izbornik hrvatske reprezentacije Goran Prpić na kraju je tek mogao zaključiti kako ne bi bilo drugačije niti da je sa Čilićem igrao Ivan Ljubičić.

Hrvatska se sada nalazi u teškoj situaciji. Marin u nedjelju igra prvi meč po rasporedu, čeka ga drugi tenisač svijeta Novak Đoković. Ako Međugorac izgubi, sve je gotovom, piše net.hr.

 


"Đoković je veliki zalogaj i velika prepreka, a Čilić će pokušati iskoristiti male trenutke i na temelju toga graditi pobjedu ako je moguće", kazao je Prpić. Pri tomu je istaknuo da Čilića nije iscrpio današnji nastup u parovima jer je on mlad igrač i pun snage.


"Moram protiv Đokovića igrati najbolji meč u životu. Od prvog do zadnjeg poena mora igrati na najvišoj razini. U posljednjem susretu u Pekingu, u kojem je on igrao vrhunski, ja sam mu pružio jak dobar otpor", rekao je Čilić, hrabreći se kako je Ljubičić u prvom meču protiv Noleta, unatoč porazu, u nekim dijelovima igre bio čak i bolji.

"To mi je pokazatelj da imam šansi protiv Đokovića uz publiku, te dobre savjete izbornika Prpića i taktiku ostvariti vrijedne poene", dodao je Čilić.

Čilić kaže da ga je u meču parova iznenadila dobra igra srpskog tenisača Janka Tipsarevića.

"Cijelo vrijeme smo bili u zaostatku te smo igrali pod opterećenjem da moramo nešto više napraviti".

Srbi, pak, cvjetaju.

 

"Mi smo nakon današnje pobjede u velikoj rezultatskoj i psihološkoj prednosti u nastavku dvoboja. Čilić je nakon meča u parovima psihički i fizički iscpljen", blistao je srpski izbornik Obradović.

Na kraju je došlo do onoga što smo i očekivali. O konačnom pobjedniku će odlučiti Čilić i Đoković, koji će prvi izaći na vrući teren u Spaladium Areni. Činjenica da ne igra zadnji meč, mogla bi olakšati Marinu u, kako kaže, okršaju karijere. Želimo mu svu sreću!