Ove sezone u Čitluku će sudjelovati 18 ekipa, obavljen ždrijeb

čitluk turnir mjesnih zajednica
Odluka o tome donesena je na sastanku Natjecateljskog povjerenstva Športskog saveza Brotnja s predstavnicima mjesnih zajednica, koji je u srijedu navečer održan u čitlučkom hotelu Brotnjo, piše Večernji list BiH.

Iskusni voditelji natjecanja

Ovogodišnje natjecanje malonogometaša vodit će iskusni članovi Natjecateljskog povjerenstva MNL MZ općine Čitluk Damir Jerkić i Mario Čilić, a delegati na utakmicama bit će Ivan Musa - Ćiro i Nikica Pehar.

Na sastanku je obznanjeno da se za ovogodišnje natjecanje prijavilo 18 momčadi, koje su na sastanku, uz aktivno sudjelovanje predstavnika mjesnih zajednica, ždrijebom raspoređene u četiri natjecateljske skupine po sljedećem redoslijedu i brojevima: u skupini A: 1. Bijakovići, 2. Služanj, 3. Blizanci, 4. Donji Hamzići i 5. Gradnići; u skupini B: 1. Čitluk Grad, 2. Gornja Blatnica, 3. Dragićina i 4. Donja Blatnica; u skupini C: 1. Biletići, 2. Čalići, 3. Dobro Selo, 4. Međugorje i 5. Gornji Hamzići; u skupini D: 1. Potpolje, 2. Vionica, 3. Gornji Ograđenici i 4. Krehin Gradac.

Kažimo kako je branitelj naslova prvaka MNL MZ općine Čitluk momčad MZ Dragićina te da će raspored natjecanja s datumom i satnicom i mjestima odigravanja utakmica biti objavljen naknadno. Inače, susreti u prvom krugu natjecanja igrat će se po Bergerovu sustavu i jednokružnom bod sustavu te principu "svatko sa svakim", a susreti osmine finala i same završnice po sustavu Kupa.

Nakon završenog prvog kruga, prvoplasirane momčadi iz svake skupine izravno će se plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz svake skupine nastaviti razigravanje u osmini finala za preostala četiri mjesta u četvrtfinalu kada će se susreti igrati po nokaut sustavu.

Susreti će se igrati svake večeri od ponedjeljka do četvrtka, s tim da će se svi susreti, kao i lani, prvog tjedna igrati na jednom sportskom centru, drugog tjedna na nekom drugom itd. To znači da će se natjecanje održavati samo na nekoliko najkvalitetnijih sportskih centara.

Sudionicima tog sastanka prigodnim se riječima obratio i Milorad Prusina, tajnik Športskog saveza Brotnja, koji je izrazio zadovoljstvo što se posljednjih godina u Malonogometnu ligu mjesnih zajednica općine Čitluk uključuje sve više mladih igrača iz mjesnih zajednica, što pridonosi poboljšanju kvalitete tog prestižnog natjecanja.

Na sastanku se razgovaralo i o pozitivnim stranama natjecanja u MNL mjesnih zajednica općine Čitluk, kao i o mogućnostima njezina unaprjeđivanja.

Veliko zanimanje

Treba istaknuti kako je zanimanje Brotnjaka za ovogodišnje malonogometno natjecanje već sada prilično veliko pa se očekuje kako će do 9. kolovoza, do kada bi se najkasnije trebalo igrati finale, susrete MNL mjesnih zajednica općine Čitluk zasigurno pratiti više stotina navijača.

U svakom slučaju čitlučko malonogometno ludilo uskoro počinje, a oduševljeni gledatelji jedva čekaju nove utakmice.