Osnovan novi teniski klub u Orašju!

Nakon što nije postignut dogovor između pojedinih članova oko obnove,djelovanja,rada i funkcioniranja ranije osnovanog teniskog kluba pod nazivom TK „Orašje“, ali na transparetnijim osnovama ,od strane najvećeg broja simpatizera i veterana ovog bijelog sporta iz Posavine pristupilo se organiziranju i utemeljenju novog kluba pod nazivom TK „SET“ Orašje.

 

TK „SET“ Orašje svoje sjedište ima na ŠRC „Bazeni“,zona poduzetništva Jug 3, te raspolaže sa 4 zemljana terena,uredom i popratnim objektima koji se tamo nalaze,sve dok se nebi stvorili realni uvjeti da  općina Orašje osigura zemljište i sredstva za izgradnju vlastitih terena.

Treba istaći iznimnu susretljivost ljubitelja ovog sporta gospodina Mije Šokčevića privatnog poduzetnika iz inozemstva i vlasnika ŠRC „Bazeni“ koji je ustupio sve terene i ured  bez naknade za potrebe kluba a neki sitni detalji bi bili regulirani internim ugovorom na nekoj od slijedećih Skupština kluba,te mu se ovom prilikom najljepše zahvaljujemo.

Klub je u proceduri registracije i već prvih dana 2010.god.sve će biti dovršeno.

Skupština kluba je održana još 08.08.2009.god. kada je formirano i izabrano predsjedništvo kluba od 7 članova,predsjednik,dopredsjednik,tajnik kluba i rizničar.

Za predsjednika kluba izabran je Marko Knežević-Cana iz Ugljare,za dopredsjednika Damir Mišetić iz Orašja,za tajnika Goran Markovinović iz Ugljare a za rizničara Pejo Knežević iz Ugljare.

Predsjedništvo kluba od 7 članova čiji je mandat 2 godine čine:

-         Marko Knežević

-         Damir Mišetić

-         Goran Markovinović

-         Anto Lukačević

-         Zoran Budimić

-         Iljo Miličić

-         Zlatko Knežević

Pridruženi član predsjedništva je i gospodin Mijo Šokčević koji zbog obveza nemože prisustvovati svim događanjima vezanim za klub.

Cilj utemeljenja kluba je animirati omladinu i djecu školskog i predškolskog uzrasta za koje bi se osigurao trener kako bi se uputili u stjecanje osnovnih znanja ovog iznimno popularnog i dinamičnog sporta koji se može uspješno prakticirati i u poznijim godinama.

Veterani sa područja Posavske općine već godinama uspješno ali samoinicijativno odlaze na sve turnire u RH i BiH i postižu zapažene rezultate ali bez organiziranog djelovanja otežane su organizacije domaćih turnira te bez kvalitetnog kluba nije moguće postati članom teniskog saveza BiH.

Ujedno otvorila bi se i mogućnost igranja regionalne lige u Republici Hrvatskoj sa njihovim klubovima.

Nadajmo se da će tenis u Posavskoj Županiji imati bolji tretman i da će u budućnosti dobiti sredstva i zemljište za izgradnju vlastitih terena jer je mladih talenata sa ovih prostora mnogo.

 

D.M.