Oslo: Vlašić druga, Šimić treća

Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, atletika, miting Dijamantne lige, Ana Šimić, blanka atletika hrvatska, Blanka Vlašić
Bio je to izvrstan povratak Blanke Vlašić na atletske staze. Vlašić je osvojila drugo mjesto s preskočenih 198 centimetara. Bolja je bila jedino Ruskinja Marija Kučina s također 198 cm, ali iz manjeg broja pokušaja. Šimić je treća s preskočenih 195 cm.

Blanka je otvorila natjecanje na visini letvice od 180 cm, koju je preskočila iz prvog pokušaja, kao i visine od 185 i 190 cm. Prve probleme imala je na visini od 195 cm, koju je preskočila iz trećeg pokušaja, kao i visinu od 198 cm. Blanka je pokušala preskočiti i 201 cm, ali nije uspjela. Kučina je na kraju slavila jer je visinu od 198 cm preskočila iz drugog pokušaja.

Šimić je također krenula na visini od 180 cm preskočivši je iz prvog pokušaja. Ni sljedeće tri visine (185, 190 i 195 cm) nisu joj pričinjavale probleme, ali je 198 cm bila prevelika zapreka te je osvojila treće mejsto.

Osvajanjem trećeg mjesta Šimić i dalje predvodi visašice u Dijamantnoj ligi s pet bodova, jednim više od Kučine. Blanka je četvrta s dva boda.

hrt.hr