Olimpijski prvak i svjetski rekorder mora na transplantaciju bubrega

Olimpijski prvak i svjetski rekorder mora na transplantaciju bubrega

Merrittu su liječnici prije dvije godine otkrili rijetki genetski poremećaj u radu bubrega koji se pojavljuje kod Afroamerikanaca ali i kao posljedica napada paravirusa pa mu je sada rad bubrega smanjen za 20 posto.

Nakon kvalifikacija Merrit je izjavio da je veliki uspjeh to što se uopće može natjecati na ovom SP, ali da je svjestan da je to možda i njegova posljednja utrka u životu. No sve ovisi o uspjehu operacije kojoj će biti podvrgnut 1. rujna, četiri dana nakon finala. Donator bubrega je njegova sestra LaToya Hubbard.
"Ja sam ovdje više iz psiholoških i mentalnih razloga. Nisam želio sjediti kod kuće i pitati se kako će sve završiti. Za sada razmišljam samo o prvenstvu. Trčim jednu po jednu utrku", rekao je Merritt.

"Tko zna, možda je ovo zadnje svjetsko prvenstvo za mene ako operacija ne prođe dobro. No, sama činjenica da sam stigao ovdje pokazuje da sam borac i da se neću predati", izjavio je 30-godišnji atletičar koji je u 2012. u Londonu osvojio olimpijsku zlatnu medalju, a tjedan dana kasnije u Bruxellesu gdje je i postavio svjetski rekord (12,80).

Hina