FOTO  Okupljanje hrvatske futsal reprezentacije

futsal hrvatska

Dvoboji s Mađarskom na rasporedu su u utorak i srijedu (1. i 2. studenog), a bit će to prve utakmice naše reprezentacije nakon veljače i Europskog prvenstva u Beogradu.

U Mađarsku izbornik Stanković vodi 15 igrača a na popisu nema ozlijeđenih Matoševića i Sutona. Novo ime na izbornikovom popisu je Davor Kanjuh, a vrijedi istaknuti povratak Žarka Luketina u krug reprezentacije.

Od igrača koji nisu standardni na Stankovićevom popisu pozvani su Jelavić, Grbić, Kazazić i Postružin. Na popisu je već standardno najviše igrača zagrebačkog Nacionala (5) i Split Tommyja (4), a popis donosimo u nastavku.

Hrvatska će svoje mejsto na četvrtom uzastopnim EURO-u tražiti preko domaćina Ukrajine, Belgije i pobjednika skupine G Preliminarne runde a to su Švedska , Crna Gora ili Gibraltar.

Domaćin naše kvalifikacijske skupine biti će Ukrajina. Pobjednik skupine ide direktno na EURO dok se sedam drugolasiranih momčadi i najbolja trećeplasirana reprezentacija bore za preostala četiri mjesta na EURO-u u dodatnom razigravanju.

Preliminarna runde se igra od 23. siječnja do 01. veljače 2017. godine, dok je Glavna runda na rasporedu od 03. do 12. travnja 2017. godine.

UEFA Futsal EURO 2018 će se igrati u Sloveniji od 30. siječnja do 11. veljače 2018. godine.

Ivo Jukić 
Žarko Luketin
Franko Bilić
Tihomir Novak
Franco Jelovčić
Kristijan Postružin
Luka Perić
Jakov Grcić
Saša Babić
Kristijan Grbeša
Davor Kanjuh
Robert Grbić
Vedran Kazazić
Toni Jelavić
Dario Marinović