Oko 150 biciklista iz šest zemalja na nedjeljnoj XC utrci u Mostaru

 Nakon prošlogodišnje utrke na platou Goranaca , prve službene biciklističke utrke u Hercegovini nakon više od 50 godina,  Biciklistički klub Mostar ove  je godina  cross country utrku preselio u uži dio Mostara, odnosno na lokalitet Bare.

"U odnosu na prošlu godinu, ovogodišnja je staza tehnički dosta zahtjevnija, ali i zanimljivija. Staza dužine 3900 metara nalazi se u Barama, zelenoj oazi Grada Mostara i vozačima će, ali i publici, ponuditi vrhunski doživljaj", kazao je tajnik Biciklističkog kluba Mostar Goran Prskalo.

Dodao je kako se do danas za utrku prijavilo nešto manje od 150 vozača iz BiH, ali iz  Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije i Velike Britanije.

U utrci mogu sudjelovati licencirani vozači svih dobnih skupina, ali i rekreativci, s tim što će rekreativci morati na samom mjestu utrke uplatiti dnevno osiguranje i startninu u ukupnom iznosu od 10 konvertibilnih maraka.

Za prva tri prvoplasirana natjecatelja u svim kategorijama bit će osigurane novčane ili robne nagrade, a primit će i pokale te odličja. Više informacija o ovom događaju, kao i prijave za utrku, mogu se pronaći na www.bkmostar.ba.

Generalni sponzor utrke je Škoda, zlatni sponzor GumaM, srebrni UniCredit bank d.d. Mostar, a brončani Konoba Goranci. Pokrovitelji su: Sportski savez Grada Mostara, Ciklocentar, Burn, Planinski biser, Auto salon Apolo, Autoprizma. Partner utrke je Knok.ba

Inače, utrka u Mostaru je prva od ukupno pet utrka Škoda XC lige, a organizira je MTB Asocijacija Biciklističkog saveza BiH. Izvršni organizator lige je Udruga brdskih biciklista iz Sarajeva u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar, Biciklističkim klubom Bihać74, Brdsko-biciklističkim klubom Extreme iz Tuzle, te Planinarsko-alpinističkim klubom Summit iz Banja Luke.

Osim Mostara, utrke se još voze u  Tuzli  (2. lipnja),  Sarajevu (23. lipnja),  Bihaću (8. rujna) te zadnja u Banjoj Luci (15. rujna).