Održano najstarije natjecanje grada Kupresa "SPUST SA KUPREŠKIH VRATA"

Kupres
...kuprešaci u zimska vremena,tamo negdje prije drugog svjetskog rata upražnjavali.
 Na inicijativu skijaškog kluba Stožer,održano je prvo ,ove godine revijalno natjecanje a u idućim godinama tradicionalno natjecanje "SPUST SA KUPREŠKIH VRATA". Za juniore,seniore i veterane dužina spusta je bila cca 2000 m, i odvijala se sa Kupreških vrata,cestom pored izvora Točak, Šumarske kuće,Pošte, a ciljna ravnina je bila u samom središtu grada.Za niže kategorije,cicibane do 12 god. start je bio kod pošte, dok je za ktegoriju do 15 godina bio iznad francuzove kuće.

Održavanje spusta izazvalo je veliki interes kuprešaka što se može vidjeti i po broju sudionika u samim utrkama.Revijalni karakter ovog spusta dao je svim natjecateljima prigodu da uživaju u vožnji spusta i da se prisjete kako su to nekad naša pokoljenja radila. Organizator se potrudio da svi oni koji dođu na ovo natjecanje imaju dovoljno toplog napitka (čaj,kuhano vino),a da ne bi ostali gladni tuje bilo i dovoljno fino pripremljene riblje čorbe.

Svima koji su sudjelovali u ovoj organizaciji pripadaju velike čestitke i nadamo se da će ova manifestacija u budućim godinama doista naći svoje mjesto.Budući je ovo natjecanje bilo revijalnog karaktera nismo naveli pobjednike po kategorijama,nego smo prikazali događanje u fotogaleriji.

Jozo Ivić  (TZ Kupres)