Održana kajakaška regata na Buškom jezeru

Uz Kajakaški savez BiH i Kajakaški savez Republike Hrvatske, organizator natjecanja bilo je i Sportsko društvo "Buško blato" i Općina Tomislavgrad. Na turniru je sudjelovalo oko 70 natjecatelja iz BiH i Hrvatske, a tijekom dva dana regate voženo je 30-ak utrka u: kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Najuspješnija ekipa regate bila je "Marsonia" iz Slavonskoga Broda, drugo mjesto pripalo je kajakašima i kanuistima "Mračaja" iz Imotskog, treći su bili kajakaši "Belišća", dok je četvrta pozicija prila pripala domaćinu KKK Buško blato".

U finalnoj utrci seniora na 200 m, prvo mjesto osvojio je Mario Ivić iz "Marsonie", drugi je bio Toni Šabjan iz "Belišća", a treće je mjesto pripalo Zdenku Šabjanu iz "Belišća".
U finalnoj utrci seniora na 500 m još jednom je najbrži bio Mario Ivić iz "Marsonie", dok su Toni i Zdenko Šabjan iz "Belišća" i u ovoj utrci zauzeli 2. i 3. mjesto.     

U utrci na 200 m za seniorke sve tri medalje pripale su članicama "Marsonie". Prva je bila Anđela Vukoje, druga Lorena Buljan, dok je treća pozicija pripala Brigiti Bakić.
Lorena Buljan iz KKK "Marsonia" bila je najbrža u utrci na 500 m, drugo mjesto osvojila je Imoćanka Nikolina Lešina iz KKK "Mračaj", a na trećem je mjestu završila Brigita Bakić iz KKK "Marsonia".     

U okviru regate vožena je i memorijalna utrka, u spomen na Petra Renića, jednog od prvih kajakaša i osnivača Kluba „Buško blato“.
Pobjednik memorijalne utrke je Jurica Renić, na drugom mjestu je Ivan Đurin Renić, a treći je bio Viktor Udovičić.

Uz čestitke organizatoru na dobro obavljenom poslu, na kraju kažimo i to da je kajakaška regata na Buškom jezeru protekla u fer i sportskom ozračju, vrijeme je ovoga puta išlo na ruku organizatorima, tako da su svi natjecatelji i okupljeni gledatelji uživali u bogatom dvodnevnom programu. (

Radio Tomislavgrad)