FOTO  Održan mini-maraton Polog-Široki Brijeg i 'Večer sjećanja'

maraton

Nikola Mikulić član Atletskog kluba 'Zagreb' Svetice oborio je rekord na mini-maratonu Polog - Široki Brijeg, te s vremenom 31.56 prvi stigao na cilj u konkurenciji 70 natjecatelja iz BiH i Hrvatske. Za osvojeno prvo mjesto dobio je pokal i novčanu nagradu u iznosu od 500 KM.

Drugo mjesto, pokal i novčana nagrada od 300 KM pripala je prošlogodišnjem pobjedniku Tomislavu Kopaču iz Imotskog s vremenom 34.02 i pripao mu je pokal i novčana nagrada 300 KM, a treće mjesto s vremenom 34.06 osvojio je Ivan Dračar član Atletskog kluba 'Koprivnica', koji je dobio novčanu nagradu od 200 KM i pokal.
Organizator mini-maratona Grad Široki Brijeg - Odsjek za društvene djelatnosti dodijelio je i novčane nagrade u iznosu od 100 KM za pet najboljih Širokobriježana u konkurenciji odraslih i pet najboljih Širokobriježana u konkurenciji školskog uzrasta. Posebno priznanje dobio je Zlatko Mišetić, kao najstariji sudionik ovogodišnjeg mini-maratona.

Prva trojica na ovogodišnjem mini maratonu:
1. Nikola Mikulić (Zagreb) 31.56
2. Tomislav Kopač (Imotski) 34.02
3. Ivan Dračar (Koprivnica) 34.06
Prva petorica Širokobriježana (stariji uzrast): 1. Filip Lovrić, 2. Marko Lasić 3. Zdenko Bilać, 4. Hrvoje Galić, 5. Ivan Matković
Prva petorica Širokobriježana (školski uzrast): 1. Tomislav Pinjuh, 2. Ivan Banožić, 3. Kruno Hrkać, 4. Filip Zovko, 5. Gabriel Ćavar.

Nakon proglašenja pobjednika položen je vijenac i zapaljena svijeća za sve poginule i umrle hrvatske domoljube.

U kinu 'Borak' održana je 'Večer sjećanja' na kojoj je predstavljen rad i djelovanje Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH sa sjedištem u Mostaru. Nakon 'Lijepe naše' u izvedbi klape 'Dobrkovići' i uvodnih riječi domaćina gradonačelnika Mire Kraljevića, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH Željko Raguž govorio je o radu i djelovanju ove važne institucije za hrvatski narod u BiH. 'Istraživanje Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini je veoma važno i poruke iz Domovinskog rata bit će aktualne sve dok se BiH ne uredi kao država svih konstitutivnih i ravnopravnih naroda koji žive u njoj', rekao je između ostalog Raguž istaknuvši potrebu za ravnopravnost svih naroda u BiH u okviru europske tradicije, te da situacija u BiH nalikuje i na stanje u drugim zemljama Europe Španjolskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji koje također čeka referendum. Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BiH u nepune dvije godine svoga postojanja objavio dvije knjige i pred samom objavom je publikacija o Domovinskom ratu na području Tomislavgrada, Jablanice i Kupresa.