Odbojkašice Mostara ostaju u Superligi

...potvrđeno je kako će Hercegovina od jeseni u najvišem rangu Federalnog natjecanja u ženskoj konkurenciji imati tri predstavnika - HOK ''Čapljina'' iz Čapljine, OK ''Mostar'' iz Mostara i HŽOK ''Široki'' iz Širokog Brijega.

Ovo je veoma zanimljiva informacija, jer do sada Hercegovina nikad nije imala tri kluba predstavnika u Federalnoj Superligi. Sve do sjednice Upravnog odbora bilo je upitno hoće li Mostarke iduće sezone nastaviti natjecanje u Superligi.

Naime, nakon utakmice 15. kola, u kojoj su Mostarke porazile Čapljinu rezultatom 3:1, ekipa Čapljine uložila je žalbu na rezultat utakmice, jer ekipa Mostara do tada nije bila uplatila kotizaciju na natjecanje. Žalbu je po završetku sezone razmatrao disciplinski sudac OS FBiH, koji je donio presudu u korist Čapljine.

Prema njegovoj presudi, rezultat utakmice 15. kola se poništava i uknjižuje se pobjeda Čapljine rezultatom 3:0 u setovima i 25:0 u sva tri seta.

Nakon što bi presuda postala konačna Mostarke bi pale na pretposljednje mjesto ljestvice, a Čapljina bi ''skočila'' za jedno mjesto gore, što bi značilo da Mostarke napuštaju najviši rang natjecanja.

Na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora donešena je odluka da se Superliga proširuje, te da će od sljedeće sezone u ovom rangu natjecanja biti 12 klubova, što je ostavilo Mostarke u najvišem rangu, a uz njih u Superligu plasirale su se i odbojkašice HŽOK ''Široki'', koje su u protekloj sezoni bile prvakinje II ženske federalne lige - jug. Tako su ''za zelenim stolom'' svoj ostanak u Superligi osigurale odbojkašice Mostara, a dobile odbojkašice Širokog.

Kad je u pitanju muška konkurencija, HOK ''Čapljina'' iz Čapljine bit će jedini predstavnik iz hercegovačke regije u Superligi FBIH, jer je OK ''Mostar'' prošle godine napustio natjecanje.

FENA