Odbojkašice Mostara nakon dvije i pol godine slavile u Čapljini

okk mostar, odbojka
U utakmici 10. kola 1. federalne odbojkaške lige mostarke su u Čapljini rezultatom 3:2 po setovima (25:14, 23:25, 22:25, 25:23 i 15:8) bile bolje od domaćih odbojkašica HOK Čapljina. Bio je to u svim segmentima igre pravi hercegovački ženski odbojkaški derbi koji je odlučen tek nakon pet iscrpnih setova i u kojem su odbojakšice oba kluba igrale atraktivnu odbojku, piše vecernji.ba.

I sam rezultat pokazuje da je bilo neizvjesno do samog kraja pri čemu su mostarke bile smirenije i uspješnije te posve zaluženo došle do pobjede. Mostarke su već prvi set bile uvjerljive te ga dobile rezultatom 25:14 a onda se bude čapljinke i dobivaju sljedeća dva seta (25:23 i 25:22). Utakmica se prelomila u četvrtom setu kada su se mostarke ponovno posložile u igri i kada su nakon dosta neizvjesnosti osvojile taj set i tako s velikom psihološkom prednošću ušle u taj peti odlučujući set.

I tu su mostarke bile uvjerljive a na drugoj strani čapljinke su igrale u grču te su inače bile oslabljene neigranjem nekoliko standardnih igračica među kojima je i kapetan ekipe Željana Ereš. "S obzirom koliko malo treniramo i ne uspijevamo se kako treba ni okupiti za utakmice ovo je za nas velika pobjeda kojom smo osigurali opstanak u prvoligaškom društvu. Uvijek moramo krpati svoj igrački kadar i svaku utakmicu igramo s drugačijim sastavom ali evo večeras smo pokazali snagu i došli do velike pobjede u srcu Čapljine." - istaknula je kapetan a ujedno i trener OK Mostar iskusna Marija Ćuže.