Odbojkašice Jedinstva napravile podvig

OŽRK Jedinstvo, Brčko
U uzvratnoj utakmici CEV kupa svladale su izraelski Hapoel Kfar Saba s 3:1 (15:25, 25:20, 25:23, 25:19). Kako su u prvom meču poražene 0:3, igrao se "zlatni set" u kojem su Brčanke slavile 15:8 i izborile plasman u osminu finala.

Sada su u prigodi ponoviti najbolji rezultat u povijesti bh. odbojke. Posebno je impresivna bila Dijana Vasić koja je sjajnim servisima povela svoju ekipu prema plasmanu u idući krug.

- Jednostavno, osjećale smo da možemo do pobjede. Čak i u trenucima kad smo gubile, vjerovale smo u preokret . Odigrale smo uistinu sjajno i kao da smo bile u transu. Svaka djevojka koja je ušla dala je svoj doprinos. Nošene sjajnim navijanjem priredile smo još jednu nezaboravnu noć. Posebno bih istaknula mladu tehničarku Veru Kostić koja je bitnu utakmicu odigrala na vrhunskoj razini. Kad je trebalo poentirati, tu je bila Verica Simić. Presretne smo i ne mislimo ovdje stati, rekla je Dijana Vasić čije iskustvo je mnogo pomoglo mladim djevojkama da se ne predaju.

Zadovoljan je bio i trener Jedinstva Smail Pezerović.

- Ovo je naša najbolja utakmica u ovom dijelu sezone i mislim da na tome nećemo stati. Moramo graditi ovakvu igru, prije svega zbog domaćeg prvenstva, a ako nam se ukaže prigoda da napadnemo i idućeg protivnika u CEV kupu, sigurno ćemo je iskoristiti. Vjerovali smo da možemo dobiti, napravili smo analizu, zdravstveni bilten se popravio, nismo imali kadrovskim problema, napali smo ih svojim oružjem, dobrim servisom i igrom u obrani te smo zasluženo slavili . Kad smo osvojili drugi set, svi smo vjerovali u preokret, od stručnog stožera, igračica pa do publike koja nas je bodrila. To jedinstvo nam je donijelo plasman dalje - rekao je Pezerović.

Idući protivnik ekipe Jedinstva najvjerojatnije će biti ruski Dinamo Kazana koji je u gostima kod Češkog Olomouca slavio pobjedu 3:0.

VL