Odbojkašice iz Gradačca u Gacku dočekale parole: Bit će opet krvi, kolji, kolji" i "Nož, žica, Srebrenica"

Ovog puta ne zbog loših vremenskih prilika nego zbog ljudi s lošim namjerama. Gostovanje u Gacku dugo će im ostati u sjećanju kao strašan horor koji se nikada ne zaboravlja.

Tijekom i nakon zaostale utakmice trećeg kola Premijer lige BiH gradačačke odbojkašice, treneri i članovi uprave kluba doživjeli su nevjerojatan izliv mržnje, pogrdnog i neprimjerenog skandiranja skoro 200, prema svemu sudeći dobro orkestriranih, nazovimo ih navijača. Utakmica nije ni počela, a s tribina su se čule uvredljive nacionalističke parole, kao što su „Nož, žica, Srebrenica", „Bit će opet krvi, kolji, kolji..." te secesionističkih parola „... može Srpska i bez tebe, Federacijo", piše Dnevni avaz.

Zbog toga, ali i zbog ubacivanja čvrstih predmeta u teren, od kojih je jedan pogodio odbojkašicu Amilu Gopo, sudac Darko Savić je tri puta prekidao utakmicu.

Molbe trenera i odbojkašica Gacka da se navijači smire nisu urodile plodom pa je u trećem setu kod rezultata od 7:5 za Kulu ispražnjena dvorana i utakmica je privedena kraju.

No, ni tu nije bio kraj nedaćama odbojkašica iz Gradačca, koje su iz dvorane morale izaći na sporedni ulaz. Kod autobusa su ih ponovo dočekali bijesni navijači, ali je, srećom, intervencijom trenera i službenog predstavnika Gacka izbjegnuto kamenovanje.

- Ovo što nam se dogodilo je za ne povjerovati. Nemam prave riječi kako bih to opisao. Ničim nismo zaslužili onakav tretman - kazao je član uprave i službeni predstavnik Kule Ismet Hasanbašić pohvalivši prvog sudca Darka Savića iz Lukavice.
Kula je, inače, dobila s 3:0.

Dnevni avaz


Zbog, kako je navedeno u odluci, nesportskog ponašanja publike u većem obimu, direktor takmičenja Rado Kuzmanović izrekao je tri disciplinske mjere Gacku. Ovaj klub će naredne dvije domaće utakmice, protiv Jedinstva i Hercegovca, morati odigrati u mjestu koje je od Gacka udaljeno najmanje 100 kilometara, a onda će Jahorinu dočekati pred praznim tribinama. Također, Gacku je izrečena i novčana kazna u iznosu od 1.000 KM.