'Obožavam Blanku! Kako se dobro nosi s gnjavatorima'

Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić
U vrlo opširnom tekstu američki portal Universal Sports biranim je riječim govorio o hrvatskoj atletskoj heroin Blanki Vlašić. Uz niz podataka iz njezine karijere, dosta je bilo riječi i o stalnim napadima na svjetski rekord.

"Ovih dana Blanka Vlašić, čini se, ne može izbjeći pitanja o svjetskom rekordu. No, Hrvatica se odlično nosi s velikim očekivanjima, gotovo bolje od svih ostalih atletskih zvijezda. Ta sposobnost, pored sjajnih prirodnih predispozicija, pretvorila ju je u najbolju visašicu na svijetu, koja će tek stići do neslućenih visina", piše u tekstu.

O tome kako se Blanka sjajno nosi s ludnicom oko sebe progovorila je i njezina kolegica te konkurentica Chaunte Lowe. Američka visašica je velika obožavateljica četverostruke svjetske prvakinje na otvorenom i u dvorani.

"Doista joj se divim. Za skakanje na tim visinama iz dana u dan potrebno je puno discipline. Razgovarala sam s njom i znam koliko se žrtvovala da bi došla do točke gdje se sada nalazi. Ja se uopće ne mogu zamisliti da se natječem pod takvim pritiskom", rekla je Amerikanka, koja je uvjerena da će Blanka srušiti veliku Bugarku Štefku Kostadinovu.

"Mislim da sva ta pitanja oko svjetskog rekorda nisu fer prema njoj. Onog trenutka kada ju ljudi prestanu gnjaviti s time, mislim da će skočiti svjetski rekord. Samo da se još malo opusti. To je razlog zašto kod kuće odlično skače (u Zagrebu preletjela 208 cm), nema tog pritiska. Ona se mora nositi s puno više stvari nego mi ostale i mislim da to radi fenomenalno", zaključila je Chaunte Lowe.

Net.hr|