Obiteljska drama Kostelićevih: Ivica saznao groznu vijest uoči Olimpijade

Obiteljska drama Kostelićevih: Ivica saznao groznu vijest uoči Olimpijade
'Ivica ima problema sa štitnjačom', otkrio je Ante Kostelić uoči puta u Soči i najavio kako će hrvatski skijaš na Olimpijskim igrama teško doći do nove medalje. Isti problem imala je i Janica koja je štitnjaču operirala 2004. godine.

Vijest je to kojoj se nitko nije nadao. Tek nešto prije nego li je hrvatska olimpijska ekspedicija krenula put Sočija, na čelu s našom najvećom nadom za medalju Ivicom Kostelićem, njegov otac Ante otkrio je taj podatak.

"Najviše me muči ono što smo saznali u ponedjeljak, ali ne smijem o tome razgovarati. To ćemo rješavati nakon sezone", rekao je u prvom trenutku Gips a onda nadodao kako se radi o problemima sa štitnjačom, doznaju Sportske novosti.

Strašan podatak stariji Kostelić je otkrio u trenucima kada je govorio o razlozima slabih Ivičinih rezultata ove sezone.

"Ima par razloga, ali o njima neću govoriti prije završetka sezone."

Ivica ne odustaje od svoga sna

Ipak, sam Ivica je naglasio kako unatoč svim problemima ne odustaje od svog dječačkog sna, zlatne olimpijske medalje.

"Još uvijek vjerujem da mogu do zlata u superkombinaciji. Nadu i optimizam crpim iz toga što su Olimpijske igre posebno natjecanje u kojem je važna i inspiracija. Želim vrhunski rezultat, a na OI su to medalje u disciplinama u kojima sam najbolji. U Novom Vinodolskom sam se osvježio i to mora utjecati na formu. Nismo ju posebno tempirali za ZOI, ali nam je Soči cijelo vrijeme bio u glavi", nadodao je Ivica.

Velika prednost najboljeg hrvatskog skijaša trebao bi biti upravo njegov otac koji je dobio zadatak postaviti slalomsku stazu u superkombinaciji.

"Moja postavka sigurno može više utjecati na rezultat u superkombinaciji nego u specijalnom slalomu. Nemam još plan kako će izgledati, moram vidjeti konfiguraciju terena. I ovaj put će me pratiti i provjeravati što radim. Da vam kažem, bojim se tih ljudi. Cijeli život sam samouvjeren, ali sam uvijek strahovao od ljudi koji žive po ludim zakonima i njihovog licemjerja", zaključio je Gips.