Novak Đoković pobjednik US Opena

Novak Đoković, Novak Đoković, US Open
Imali smo priliku gledati doista spektakularan tenis koji su prezentirali i jedan i drugi tenisač, a Đoković je bio koncentriraniji i precizniji u ključnim trenucima meča, prenosi Hrvatski Medijski Servis. Srpski tenisač dolazi do breaka prednosti kada je poveo 5:3 da bi u sljedećem gejmu došao do prvog seta. U drugom setu gledali smo najbolje od svega što tenis može pružiti, po jedan break s obje strane i nekoliko sjajnih izmjena udaraca. Set je okončan u tie breaku u kojem je Đoković slavio sa 7:4. Za treći set moglo bi se kazati da je preslika prvog u kojemu Srbin dolazi do breaka vodi sa 5:3 da bi u sljedećem gejmu servirao za pobjedu. Za trijumf je iskoristio prvu meč loptu za konačnih 6:3 u trećem setu.

Tijekom cijelog meča Đoković je odugovlačio za izvođenjem prvog servisa te je više puta prekoračio dozvoljeno vrijeme za pripremu servisa, ali je ipak prošao nekažnjeno.

Đokoviću je ovo bila treća titula u New Yorku te 14 Grand Slam u karjeri čime se izjednačio sa legendarnim Peteom Samprasom na trećem mjestu svih vremena po broju osvojenih Grand Slamova./HMS/