Nole nakon epske pobjede u Wimbledonu priznao: ’Najzahtjevniji meč moje karijere’

Novak Đoković, Roger Federer, Novak Đoković, donacija, Australija

Novak Đoković osvojio je svoj peti naslov pobjednika Wimbledona nakon što je u epskom meču protiv Rogera Federera slavio s 3:2 u setovima. Bio je to meč s velikim brojem preokreta i meč u kojem je statistika bila na strani Rogera Federera, ali je kao pobjednik na kraju izašao Novak Đoković.

On je nakon meča za Sportklub objasnio što se zapravo događalo na centralnom terenu Wimbledona gotovo punih pet sati.

"Bio je to pravi ringišpil. Meč je imao sve moguće scenarije, preokrete. Ovo je najzahtjevniji psihički meč koji sam ikada odigrao. Mislim da nisam bio na vrhuncu, slabo sam servirao i praktički bez servisa igrao veći dio meča. U ključnim trenucima sam bio jako dobar i iskreno sam se radovao da uđemo u tie-break petog seta. Osjećao sam da imam bolje šanse u tie-breaku od njega", kazao je Đoković pa otkrio zbog čega je najponosniji nakon meča.

"Ako moram izdvojiti jednu stvar onda je to činjenica da sam ispoštovao dogovor sa samim sobom prije meča. Rekao sam si da ću ostati smiren, bez obzira što se događa na terenu i na tribinama. Ispoštovao sam dogovor do kraja, osim trenutka dva gdje sam se malo više iznervirao. To ću izvući kao pouku i lekciju", otkrio je Nole.

gol.hr