Navijači i navijačice Širokog nastupaju na utakmici BiH - Amerika u Sarajevu

HPK Široki je već tri godine prvak države u navijačko akrobatskom plesu ( cheerleadingu ) koji je odnedavno i službeno priznat kao sport. Ove godine su u seniorskom uzrastu osvojili zlato, a u kadetskom srebro na Europskom turniru u Zagrebu, te ponovno imaju plasman za Svjetsko prvenstvo koje se svake godine održava na Floridi, gdje su ove godine sudjelovale i zauzele 11 mjesto.

Svjetski savez hvali puno HPK Široki, jer dolaze iz malog mjesta i nemaju potrebnih uvjeta za treniranje ovog sporta, a nižu odlične rezultate.

Upravo to je prepoznao i Nogometni savez Bosne i Hercegovine koji im je osim pomoći pri odlasku na Floridu ove godine, uputio poziv za utakmicu u Sarajevu.

Klub je pristao na nastup, a članovi jedva čekaju doći u Sarajevo i upoznati Džeku.

Ovo je zaista povijesni događaj kako za naš klub, tako i za cijelu državu. I nadamo se da će ovaj događaj biti početak jednog vedrijeg raspoloženja na našim stadionima i razvoju prijateljstva, te razvoju cheerleadinga kao sporta u Bosni i Hercegovini, jer zemlja koja igra protiv Bosne i Hercegovine već ima stoljetnu tradiciju navijačko plesnih točaka na stadionima. - dodaju iz kluba HPK Široki

Pripreme odabrane ekipe koja ide za Sarajevo su od 11.08. do 13.08. u SRC Đulić u Širokom Brijegu.