Najuspješnija njemačka sportašica se pokušala ubiti

Međunarodna klizačka federacija suspendirala ju je u veljači 2009. godine kad je u njezinoj krvi otkrivena abnormalna količina retikulocita.

Pechstein je očekivano ustvrdila da je nevina, a to je ponovila i u autobiografiji “Od zlata do krvi” koja će se od ponedjeljka naći u prodaji. Zanimljivije je, međutim, da je u knjizi otkrila kako je bila na rubu samoubojstva koje je planirala počiniti sa svojim sada bivšim suprugom.

“Samoubojstvo kao lijek. Samoubojstvo kao rješenje svih problema. Nikad mi nije bilo ni na kraj pameti da ću jednoga dana biti kandidatkinja za takav korak”, napisala je Pechstein.

Dodala je kako se s tadašnjim suprugom Marcusom već dogovorila da će zajedno skočiti s mosta. Svom je menadžeru poslala oproštajnu SMS poruku, nakon čega ju je on odmah nazvao i odgovorio od ideje.

Pechstein je osvojila čak pet zlatnih te po dvije srebrne i brončane medalje na pet različitih Olimpijskih igara, od Albertvillea 1992. do Torina 2006. godine. Na svjetskim je prvenstvima osvojila nevjerojatna 34 odličja.

(Totalsport)